islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Yaklaşan Savaş Biden ve Putin’i Bir Araya Getirdi

Yaklaşan Savaş Biden ve Putin’i Bir Araya Getirdi
7 Aralık 2021 09:20
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna sınırına asker yığması konusunu görüşen liderler, bu ülkeye gerginliği azaltma konusunu ele aldı.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı video konferans öncesi, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere liderleri ile Ukrayna konusunu hakkında görüştü.

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Mario Draghi ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile video konferans  görüşmesi yaptı.

Liderler, görüşmede Rusya’nın Ukrayna sınırına asker göndermesi ve giderek sertleşen söylemlerinden duyduğu endişe ile ifade etti.

Rusya’yı gerginliği teşvik eden liderler, özellikle Normandiya Formatı aracılığıyla ilerlenecek bir diplomasinin, Donbas’taki sorunun Minsk Anlaşmaları yoluyla çözülmesi için tek çıkış yolu olduğunu belirtti.

Liderler, Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteklerine vurgu yaparak, konuya ortak bir yaklaşım için yakın temas halinde kalınması için aralarında anlaşmazlık olmadan kalındı.

ABD’li yetkililer, Biden’ın Putin ile bugün yapmayı düşündüğü görüşme öncesi, Avrupalı müttefikleri ile görüşme yapılacağını da belirtmişti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.