islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
ALTIN
2.324,13
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hindistan oksijensiz kaldı.

BJP hükümetinin salgını ve pandemiyi yönetme şekli giderek artan eleştirilere neden oluyor.

Hindistan oksijensiz kaldı.

BJP hükümetinin salgını ve pandemiyi yönetme şekli giderek artan eleştirilere neden oluyor.

Mirat Haber Ajansı

Hindistan’ın başkenti Delhi’de yirmi beş aile, korona virüs hastalarının yeterince oksijen alamadığı için şehrin Sir Ganga Ram hastanesinde sevdikleri kişilerin, öldüğü haberiyle güne uyandı. Hastanenin tıbbi müdürü, oksijen akışını ciddi bir eksikliğin, yüksek basınçlı ve istikrarlı bir beslemeye ihtiyaç duyan hastaların 25’ini yavaşlattığını belirtti. Trajedi, Delhi’deki birkaç büyük hastanenin tekrar tekrar oksijen tükenmeye yaklaştığı bir haftanın sonunda geldi. Okisjen, virüslü hastaların nefes almaları için yardımcı oluyordu.

Sonunda, 60 hastanın daha ölümün eşiğinde olduğuna dair korkunç bir uyarıdan kısa bir süre sonra Cuma sabahı bir oksijen tankeri Sir Ganga Ram hastanesine geldi. Ancak Hindistan’ın yükselen vaka dalgası, sağlık sistemini ülkenin, en zengin şehirlerinden en ücra köşelerine kadar zorlacağını bekleniyor. Hükümet, tankerleri taşımak için özel Oxygen Express trenleri, hava kuvvetleri uçakları ve kamyonları kullanarak hastanelere tıbbi oksijen sağlama çabalarını artırdı ve kritik oksijen tedarikini gümrük vergilerinden muaf tutmak için önlemler aldı. Ancak yaklaşık 1,4 milyar insanın yaşadığı ülkedeki kriz, aşırı yüklü hastanelerin kabulleri kapatması ve yatakları ve oksijen kaynaklarının tükenmesi nedeniyle daha da derinleşecek.

Kıtlıklar nedeniyle ortaya çıkan çaresizliğin bir işareti olarak, Delhi’deki bir Yüksek Mahkeme hafta sonu, bazı yerel makamların tankları bölgelerindeki hastanelere yönlendirdiğine dair kanıtların ortasında, acil oksijen tedarikini engellemeye çalışan herkesi aşacağı konusunda uyardı. Bir grup hastanelerin oksijen kıtlığıyla ilgili görüşlerini dinleyen mahkeme, enfeksiyonlardaki yıkıcı artışı tsunami olarak nitelendirdi.

 Arka arkaya üçüncü gün Hindistan, yeni enfeksiyonların, küresel bir günlük rekorunu kırdı. Geçtiğimiz gün içinde doğrulanan 346.786 vaka, Hindistan’ın toplamını yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nin arkasında 16 milyonun üzerine çıkardı. Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içinde 2.624 ölüm daha bildirdi ve Hindistan’daki Covid-19 ölümlerini 189.544’e çıkardı. Uzmanlar, bu rakamların bile muhtemelen eksik sayıldığını vurguluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.