islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hindistan Suudi askeri görüşmeleri ilerliyor

Hindistan Suudi askeri görüşmeleri ilerliyor
Mirat Haber Ajansı

Hindistan’ın üst düzey Generali Manoj Mukund Naravane, iki ülkeden oluşan ve komşu BAE dahil olmak üzere stratejik açıdan önemli Körfez ülkelerine yaptığı ziyaretin ikinci ayağının bir parçası olarak dün Suudi mevkidaşlarıyla tarihi görüşmelerde bulundu. Naravane, her iki ülkeyi de ziyaret eden ilk Hint ordusunun başkanı olurken, geleneksel müttefiki Pakistan ve Hindistan’la olan rakibi, ilişkilerinin son aylarda gerildiğini gördü. Hem Riyad hem de Abu Dabi, tartışmalı Keşmir meselesine ilişkin tutumlarını tamamen susturdu. Ancak Hindistan, ortak tatbikatlar, askeri eğitim ve istihbarat paylaşımı yoluyla Körfez ülkeleriyle giderek daha güçlü savunma bağları geliştiriyor. Ziyaretinin ilk gününde General Naravane, Suudi Kraliyet Kara Kuvvetleri Komutanı General Fahd Bin Abdullah Mohammed Al-Mutir, Genelkurmay Başkanı General Fayyadh Bin Hamid Al-Ruwaili, Müşterek Kuvvetler Korgeneral Mutlaq Bin Salim ve Jandarma Komutanı da dahil olmak üzere üst düzey Suudi askeri yetkilileriyle bir araya geldi. Ayrıca Suudi Kraliyet Kara Kuvvetleri karargahında kendisine bir Onur Muhafızı takdim edildi.

Dün, askeri eğitimle ilgili görüşlerini tartıştığı Kral Abdülaziz Askeri Akademisi’ni ziyaret etti. Ayrıca Suudi Silahlı Kuvvetler Komutanlığı ve Kurmay Koleji ile Ulusal Savunma Üniversitesi’ndeki Savaş Kursuna katılan öğrenci subaylara da hitap etti. Körfez ülkeleri Katar, BAE ve Suudi daha önce Hint-Rus ortak ürettiği BrahMos seyir füzesini satın almakla ilgilendiklerini ifade etmişlerdi. Riyad’ın, ilişkileri yeniden kurmak amacıyla Ağustos’taki ziyareti sırasında Pakistan’ın üst düzey genelkurmay başkanı General Qamar Javed Bajwa’yı “küçümsemesinin” ardından, Pakistan, Suudi Arabistan’a olan 2 milyar dolarlık borcu geri ödeyip Pakistan’ı kurtaran Çin ile önceden var olan bağlarını daha da  güçlendirmeye odaklandı.

Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) tanıyalım;

Birleşik Arap Emirlikleri, Orta Doğu yarımadasında Basra Körfezine kıyısı olan bir ülkedir. Suudi Arabistan ve Umman’a kara sınırı vardır. 1971 yılında İngiliz sömürgesinden çıkarak bağımsızlığını ilan etmişlerdir. Ülke nüfusu 9.361 milyondur. Nüfusun %16,5 Emirlik halkı, %83,5 yabancılardan oluşmaktadır. Dolayısıyla, dünyanın en çok göç alan ülkesi olarak bilinmekte. Başkenti Abu Dabi’dir. Ülke nüfusunun %77 Müslüman, %12 Hristiyan ve %4 Hindu’dur. Ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası  414,2 milyar  USD, kişi başına düşen milli gelir 43.004,95  USD’dir. 

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Diğer Güney Asya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/guney-asya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.