islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5282
EURO
34,8785
ALTIN
2.435,87
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Hindistan’da Milyonlar Korona Ölüm Yürüyüşünde

Hindistan’da Milyonlar Korona Ölüm Yürüyüşünde
14 Nisan 2020 18:54
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Hindistan’daki milyonlarca göçmen işçi, büyük şehirlerden kovulunca güvenli bir sığınak bulmak için yüzlerce kilometre yürümek zorunda kaldı. Trenler ve otobüsler iptal edildiğinden bu yürüyüş, köylerine dönmek ülkenin 21 günlük koronavirüs kilitlenmesi ardından tek seçenekti. Ancak bu zorlu yürüyüşte, işlerini kaybeden yevmiyeli işçiler, açlık ve polis taciziyle karşı karşıya.

Hindistan’da iç göç işçisi istihdam eden işletmelerin kapatılması, birçoğunun çalıştığı yerde uyuduğu ve yeyip içtiği göz önüne alındığında, evsizlerin sayısını artırdı. Bütün aileler de dahil olmak üzere Delhi’deki yüzbinlerce işçi, tavalarını ve battaniyelerini sırt çantalarına koyarak, otoyollarda yürüyüşe başladı. Bazıları yüzlerce kilometre yürümeyi planladı. Ancak bunlar Delhi il sınırına ulaştıklarında, polis tarafından dövüldü.

Pazar sabahı itibariyle, Hindistan’ın 36 eyalet ve bölge hükümetinden sadece biri olan Uttar Pradesh göçmenleri evlerine döndürmek için yaklaşık 1000 otobüs seferber etti. Cumartesi günü, göçmenler birkaç otobüse binmek için Delhi’nin eteklerinde kilometrelerce sıralarda bekledikten sonra geri çevrildiler.

Ülke, yetersiz donanımlı bir sağlık sistemi ile uğraşmaya devam ettikçe, koronavirüs krizi Hindistan’ın Kast adı verilen sistemik sınıf sorunlarını daha da ortaya çıkarmıştır.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.