islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3698
EURO
34,9364
ALTIN
2.325,48
BIST
9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Hindistan’ın gizemli salgını meydana çıktı

Hindistan’ın gizemli salgını meydana çıktı
Mirat Haber Ajansı

Bilim adamları, Hindistan’da bir hafta önce yüzlerce hastanın gizemli bir hastalığa yakalandığı bir bölgeden alınan süt örneklerinde nikel buldular. Andra Pradeş’in Eluru kasabasında 600’den fazla insan hastalanmış ve mide bulantısı, nöbetler ve bayılma bildirmişlerdi. Hastaların kan örneklerinde aşırı miktarda kurşun ve nikel bulundu. Bir kişi 7 Aralık’ta öldü. Hastalığın semptomları ile başvuran iki hasta daha geçen hafta öldü, ancak yerel sağlık yetkilileri ölümlerin “gizemli hastalıktan” değil, diğer sağlık komplikasyonlarından kaynaklandığını söyledi. Yetkililer, geri kalan hastaların taburcu edildiğini ve Pazar gününden bu yana yeni vaka bildirilmediğini söylediler.

Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü’nden (AIIMS) bir bilim adamı, Eluru kasabasında toplanan süt örneklerinde nikel bulunduğunu ortaya çıkardı. Geçen hafta, sağlık uzmanları hastaların kan örneklerinde aşırı miktarda kurşun bulduklarını söylediler. Yetkililer henüz bunun kaynağını bulamadılar. Eluru İlçe Hastanesi tıbbi müfettişi Avr Mohan, süt örneklerinde nikelin bulunması endişe verici bir şey olduğunu, süt örneklerinde doğal olarak bulunmaması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda sağlık hizmetlerinin bölge koordinatörü olan Mohan, bilim adamlarının süt örneklerinde neden metal bulunduğunu henüz bulamadıklarını, ancak pestisitlerden gelme ihtimali olduğunu söyledi. Çimlerde bir yerlerde veya sığırların tükettiği bir şey olmalı, dedi. Çarşamba günü, Hint medyası, AIIMS, Hindistan Kimyasal Teknoloji Enstitüsü (IICT) ve diğer tanınmış kurumlardaki uzmanların, gizemli hastalığın salgınının arkasında böcek ilacı kalıntılarının olabileceğini doğruladıklarını bildirdi. Hint medyası, et, tavuk, balık, karides ve sebze gibi gıda maddelerinin örneklerini test eden Ulusal Beslenme Enstitüsü (NIN) yetkililerinin bazı sebzelerde pestisit bileşenleri bulduğunu bildirdi.

Diğer Güney Asya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/guney-asya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.