islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5696
EURO
34,9359
ALTIN
2.426,73
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Hindu Hükümetten Türkiye’ye “Ceza”

Hindu Hükümetten Türkiye’ye “Ceza”

Mirat Haber Ajansı

Müslümanlara karşı aşırılık yanlısı ve Müslüman Keşmir’i işgal eden Hindistan Hükümeti yetkilileri, Hindistan’ın Türkiye’den ithalatı kesmeyi ve Malezya’dan palmiye yağına ilaveten petrol, gaz ve diğer ürünlere yönelik kısıtlamaları artırmayı planladığını söyledi. Hindistan’ın işgal altındaki Keşmir’e yönelik politikasını eleştirdikleri için bu iki Müslüman ülke hedefe alınıyor.

Dünyanın en büyük yemeklik yağ alıcısı olan Hindistan, Hintli ithalatçılardan başka yerlere bakmalarını isteyerek Malezya’dan palmiye yağı almayı pratikte durdurmuştur. Yeni Delhi şimdi de Malezya’dan petrol, alüminyum külçe, sıvılaştırılmış doğal gaz, bilgisayar parçaları ve mikroişlemci alımını da kısıtlamayı planlıyor.

Hükümet ayrıca Türkiye’den petrol ve çelik ürünleri ithalatını azaltmayı planlıyor. Hindistan Ticaret Bakanlığı, hükümetin Malezya ve Türkiye’nin Keşmir konusunda yorumlarını beğenmediğini ve her iki ülkeden ticareti kısıtlayacağını belirtti.

Malezya Başbakanı Mahathir Mohamad geçtiğimiz günlerde Hindistan’ın Keşmir’i işgal ettiğini söylerken Türkiye’den de Tayyip Erdoğan Keşmirlerin pratikte bir abluka altında olduğunu ifade etmişti.

Hindistan hükümeti geçen yıl işgal altındaki Keşmir’in özerkliğini iptal ederek bölgedeki baskısını sıkılaştırmış, internet erişimini durdurmuş ve eylemcilerle politikacıları gözaltına almıştı. Hindistan ticaret verileri, buna itiraz eden Malezya’dan ve Türkiye’den toplam ithalatın geçtiğimiz yıl zaten azaltıldığını gösteriyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.