Gündem

HOLLANDA’DA DAR GELİRLİ İNSANLARIN GIDA SIKINTISI

Pandemiden sonra bütün dünyada baş gösteren ekonomik sıkıntılar, insanları etkilemeye devem ediyor. AA yaptığı habere göre Hollanda da 400 bin kişi gıda sıkıntısı çekiyor.

Özellikle son aylarda yükselen enerji ve gıda fiyatlarının, dar gelirli aileleri çok etkilemiş durumda. Düşük gelir grubunda ki insanlar, çocuklarının okula aç gitmelerinden dolayı endişe duyduklarını dile getiriyorlar.

Yetkililer ise,  Friesland ve Utrecht‘de bulunan düşük gelir grubunda ki insanlara yardımların başladığını, diğer bölgelerde bulunan yardıma muhtaç insanlar için ise, önümüzde ki haftadan itibaren Hollanda Kızılhaçının bu bölgelere yardım götüreceği açıklandı.

Açıklamada, Hollanda Kızılhaçı‘nın Friesland’da 600, Utrecht’te 120 çocuğa kahvaltı paketi yardımı yaptığı da yer aldı.

Hollanda Kızılhaçı Ulusal Yardım Biriminin başındaki Heleen van den Berg’in bu konuda ki açıklamaları ise, çok dikkat çekici bulundu. Açıklamada şöyle deniliyor:

“Her gün öğünlerini geçiştirmek zorunda kalan insanlar olduğunu duyuyoruz. Bazı ebeveynlerin çocuklarına yeterli gıda kalması için yemediklerini de duyuyoruz. Meyve ve sebze bazıları için lüks haline geldi. Bir kadın bana tüm hafta krep yediğini ve çocuğunun beslenme çantasını dolduramadığını söyledi.”

Enerji ve gıda fiyatlarının artışından sonra, sayının artmasından endişe duyuluyor.

 

Recent Posts

  • Gündem

Hamas’tan İsrail’e “Kırmızı Çizgimiz” Mesajı

Hamas'tan İsrail'e "Kırmızı Çizgimiz" Mesajı Son günlerde İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik tırmanırken, Hamas yetkilileri…

21 dakika ago
  • Ekonomi

Yeni Otomobil Düzenlemesi: Araç Bayilerde Zamlanmayacak

"Araç bayilerde zamlanmayacak" düzenlemesi, otomobil satış süreçlerindeki fiyat istikrarını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı'nın…

2 saat ago
  • Gündem

Avrupa’da Son Üç Yılda 51 Bin Göçmen Çocuk Kayboldu

Avrupa'da Son Üç Yılda 51 Bin Göçmen Çocuk Kayboldu... Kayıp Göçmen Çocuklar: Avrupa'da Artan Bir…

3 saat ago
  • Gündem

ABD Üniversitelerinde Filistin’e Destek Eylemleri Yayılıyor

ABD Üniversitelerinde Filistin'e Destek Eylemleri Yayılıyor California Üniversitesi öğrencilerinin Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarını protesto etmek…

4 saat ago