islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5995
EURO
34,7919
ALTIN
2.496,49
BIST
9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

HOLLANDA’DA DAR GELİRLİ İNSANLARIN GIDA SIKINTISI

HOLLANDA’DA DAR GELİRLİ İNSANLARIN GIDA SIKINTISI
16 Kasım 2022 14:00
A+
A-

Pandemiden sonra bütün dünyada baş gösteren ekonomik sıkıntılar, insanları etkilemeye devem ediyor. AA yaptığı habere göre Hollanda da 400 bin kişi gıda sıkıntısı çekiyor.

Özellikle son aylarda yükselen enerji ve gıda fiyatlarının, dar gelirli aileleri çok etkilemiş durumda. Düşük gelir grubunda ki insanlar, çocuklarının okula aç gitmelerinden dolayı endişe duyduklarını dile getiriyorlar.

Yetkililer ise,  Friesland ve Utrecht‘de bulunan düşük gelir grubunda ki insanlara yardımların başladığını, diğer bölgelerde bulunan yardıma muhtaç insanlar için ise, önümüzde ki haftadan itibaren Hollanda Kızılhaçının bu bölgelere yardım götüreceği açıklandı.

Açıklamada, Hollanda Kızılhaçı‘nın Friesland’da 600, Utrecht’te 120 çocuğa kahvaltı paketi yardımı yaptığı da yer aldı.

Hollanda Kızılhaçı Ulusal Yardım Biriminin başındaki Heleen van den Berg’in bu konuda ki açıklamaları ise, çok dikkat çekici bulundu. Açıklamada şöyle deniliyor:

“Her gün öğünlerini geçiştirmek zorunda kalan insanlar olduğunu duyuyoruz. Bazı ebeveynlerin çocuklarına yeterli gıda kalması için yemediklerini de duyuyoruz. Meyve ve sebze bazıları için lüks haline geldi. Bir kadın bana tüm hafta krep yediğini ve çocuğunun beslenme çantasını dolduramadığını söyledi.”

Enerji ve gıda fiyatlarının artışından sonra, sayının artmasından endişe duyuluyor.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.