islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3616
EURO
34,7772
ALTIN
2.401,08
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

HOLOKOST UTANCI, AVRUPALI LİDERLERİ ADETA ESİR ALMIŞ DURUMDA

HOLOKOST UTANCI, AVRUPALI LİDERLERİ ADETA ESİR ALMIŞ DURUMDA
21 Kasım 2023 10:23
A+
A-

“Gazze’ye tepki vermezsek, yarın bizim topraklarımıza uzanacaklar”

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısından sonra açıklamalarda bulunarak, terör devleti İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlara değindi. “İsrail‘in ne kadar uğraşırsa uğraşsın antisemitik yaftası vuramayacağı tek ülke Türkiye’dir. Türkiye’nin geçmişinde böyle bir utanç lekesi göremezsiniz” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti.

“Türkiye olarak sadece sınırlarımız içinde değil, yurt dışında da mazlumun, zulme, baskıya uğrayanların yanındayız. Türkistan’dan Afganistan’a, Balkanlar’dan Afrika’ya kadar nerede gözü yaşlı, gönlü kırık kimse varsa Türkiye’nin şefkat eli oradadır. Filistin’deki mazlumların acısı nasıl bizim acımızsa Uygur kardeşlerimizin, Ahıska Türkü, Kırım Tatarı, Kerkük Türkmeni kardeşlerimizin sıkıntısı da aynı şekilde bizim sıkıntımızdır. Hiçbir ayrım yapmadan hepsiyle yakından ilgileniyoruz.  Her kim Türkiye’yi soydaşlarının derdine sırtını dönmekle itham ediyorsa çok açık söylüyorum ya gafildir ya cahildir ya da yabancı güçler namına çalışan bir beşinci kol elemanıdır.

Gazze‘de 7 Ekim’den beri tam anlamıyla vahşet, bin yıl önceki Haçlı işgalinde, 2. Dünya Savaşı’nda yaşananları aratmayan bir gaddarlık sergilenmektedir.

İsrail’in 7 Ekim’den beri süren ahlaksız ve alçak saldırıları altında kalan Gazze halkına da bu anlayışla sahip çıkıyoruz. Gazzeli kardeşlerimiz için 800 tona varan yardım malzemesini bölgeye sevk etmiş olduk.

İsrail, hamile kadınları daha doğmamış bebekleriyle katlederek bir cinnet halindedir. Bunun adı barbarlık, eşkıyalık, devlet terörüdür. Dünya, İsrail’in hastanelere saldırılarını sadece seyretti.

Biz dayanışmanın gücüne, paylaşmanın gücüne inananlardanız. Tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de Türk özlenendir, gözlenendir, mazlum ve mağdurların hamisidir. Türkiye, tarihi misyonunu ‘neme lazımcılık yaparak’ değil başı dara düşenlere kucak açarak yerine getirebilir.

“Yüzümüz kızararak takip ediyoruz”

Türkiye olarak Gazze’de akan kanın durması için seferber olmuşken Batılı ülkelerin vicdansızlığını yüzümüz kızararak takip ediyoruz. Batı ülkeleri, ‘ateşkes sözcüğünü bile kullanmaktan korkuyorlar.

Holokost utancı, Avrupalı liderleri adeta esir almış durumda. İsrail yönetimi de Holokost’u, Filistinlilere yönelik soykırıma varan saldırılarının kalkanı olarak kullanıyor. İsrail, ‘ateşkes çağrısı’ dahil her türlü tepkiyi “antisemitizm” parantezine alarak anında boğmaya çalışıyor.

“Vicdanın sesi olma görevi Türkiye’nin omuzlarında”

Gazze’deki vahşet karşısında insanlığın vicdanı ve sesi olma görevi, şu an Türkiye’nin omuzlarındadır.

Biz, şairin ifadesiyle “Zulmün topu var, güllesi var, kal’ası varsa hakkın da dönmez yüzü, bükülmez kolu vardır.” düsturuyla mücadelemizi sürdüreceğiz.

Çocuklara, kadınlara, yaşlılara karşı modern savaş araçlarının tamamını kullanan İsrail ve onu destekleyenler, insanlık vicdanı nezdinde yargılanacaktır.

İsrail’in ne kadar uğraşırsa uğraşsın antisemitik yaftası vuramayacağı tek ülke Türkiye’dir. Türkiye’nin geçmişinde böyle bir utanç lekesi göremezsiniz.

“Nükleer silahları meselesini unutturmayacağız”

İsrail nükleer silaha sahip olduğunu açıkça ikrar ve itiraf ediyor. Fakat bu konuda ne BM Güvenlik Konseyi ne Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı herhangi bir inceleme başlatmıyor. Bugün İsrail’e ses çıkarmayanların yarın başka ülkelere söyleyecek hiçbir sözü olamaz. İsrail’in nükleer silahları meselesinin unutulmasına ve unutturulmasına Türkiye olarak izin vermeyeceğiz.

Gazze’de yaşananlara tepki vermezsek yarın vaat edilmiş topraklar denilen işgalci fanatizmin kendi topraklarımıza uzanmasına engel olamayız.”

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.