islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
ALTIN
2.297,91
BIST
8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hong Kong’da Yeni Bir Ölümcül Mikrop Salgını

Hong Kong’da Yeni Bir Ölümcül Mikrop Salgını

Mirat Haber Ajansı

Hong Kong sağlık yetkilileri, koronavirüs nedeniyle şehrin devlet hastanelerinde ve yaşlı bakım evlerinde dolaştığına inandıkları, ölümcül ve her tür ilaca dirençli bir süper mikrobun yayılmasını kontrol etmek için mücadele ediyor. Candida Auris mantar türünden gelen epidemi, toplumda endişe verici bir şekilde yayılıyor. Yetkililere göre, 2019 yılının tamamındaki 20 vakaya kıyasla, bu yılın ilk 10 ayında şehirde bildirilen 136 vaka vardı. Hastaların hastanenin hangi kısmında bulunduğuna bağlı olarak yüzde 30 ila 60 ölüm şansı var. Yetkililer, bu yılki vakalardan kaçının ölümcül olduğu bilgisini paylaşmıyorlar.

Candida Auris halka yayılabilir, ancak yeni kontrol önlemleri büyük bir salgın olasılığını azaltır denmekte. Covid-19 salgını nedeniyle şehrin kamu hastanelerinde izolasyon tesislerinin yetersizliği, enfekte olan hasta sayısında dramatik bir artışa katkıda bulunabilirdi. Pek çok hastanenin genel servislerinde tecrit odaları bulunmadığından, Candida Auris hastalarını ihtiyati tedbir olarak Korona virüsü koğuşlarıa koyabilirler. Epidemiyologlar, bunun çapraz enfeksiyon olasılığını artırabileceğini söyledi. Yerel vakalar esas olarak yaşlı evleri ve hastanelerden kaynaklanmaktadır. Hastalar 21 ila 101 yaşları arasında değişirken, doğrulanan vakaların yaklaşık %80’i 60 yaş ve üzerindeydi. Enfeksiyon genellikle ağız boşluğunda, sindirim sisteminde, ciltte ve vajinada bulunur ve hafiften yaşamı tehdit edecek şekilde değişebilir. Hastalığın etkileri hastanın sağlığına ve vücudun hangi kısmının enfekte olduğuna bağlıdır. Enfeksiyon, hastanelerde ve yaşlı evlerinde deri dökülmesiyle kolayca yayılır ve patojen çevrede haftalarca kalabilir. Süper mikrop yayılmasına karşı korunmak için sağlık çalışanları tüm hastalar için ayrı tıbbi ekipman kullanması gerekirken şu anda birçok hastanede hastaların kıt yaşamı destekleyen tıbbi ekipmanı paylaşması yaygın ve bu da durumu kötüleştirmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.