islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5863
EURO
34,7960
ALTIN
2.509,75
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

HORTUM FACİASI 50 Ölü

HORTUM FACİASI 50 Ölü
11 Aralık 2021 14:55
A+
A-

ABD’nin birçok eyaletinde hortum felaketi yaşanmakta. Kentucky eyaletinde çıkan hortum nedeniyle en az 50 kişi hayatını kaybettiği öğrenilirken, bölgede olağanüstü hal ilan edildi.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi, Kentucky, Arkansas, Tennessee, Missouri ve Illinois dahil olmak üzere birçok eyaletteki bölgeler için cuma gecesi kasırga uyarıları yapmıştı.

Felaket, o eyaletlerin üzerine çöktü…

Illinois eyaletinde etkili olan şiddetli fırtınada Edwardsville bölgesinde teknoloji devi Amazon’a ait bir deponun çatı çöktü.

100 CİVARINDA İŞÇİ VARDI
Olay yerine polis ve acil servis ekipleri sevk edilirken, çökme sırasında içeride 100 civarında işçinin bulunduğu açıklandı.

Amazon’dan bir yetkili ise depodaki hasarın değerlendirildiğini belirterek, “Çalışanlarımızın güvenliği şu anda en büyük önceliğimiz. Durumu değerlendiriyoruz ve ek bilgiler paylaşacağız.” diye ifade edildi.

HORTUM CAN ALDI

Kentucky eyaletinde çıkan hortum can aldı…

Vali Andy Beshear, 4 farklı hortum olayı meydana geldiğini ve en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini belirtildi.

Eyalet genelinde dün gece yarısı OHAL ilan ettiklerini belirten Vali Beshear, yaşanan şiddetli hava olaylarının son derece nadir rastlanan bir durum olduğunu söyledi.

EYALET GENELİNDE ÖLÜMLER, 70 İLE 100 KİŞİ ARASINDA OLABİLİR

Eyaletin özellikle Mayfield kentinde, bir fabrikanın yıkıldığını ve burada toplu ölümler olduğunu belirten Vali Beshear, eyalet genelinde ölümlerin 70 ile 100 arasında olabileceğini altını çizdi.

Eyaletin büyük çoğunluğuna henüz elektrik verilemediği ifade etti.

ARKANSAS’TA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Arkansas eyaletine bağlı Monette kentinde çıkan hortumda ise bir bakımevinin kısmen yıkılması sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.