islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

HÜKÜMET, AYAĞINA KURŞUN MU SIKIYOR?

HÜKÜMET, AYAĞINA KURŞUN MU SIKIYOR?
26 Nisan 2023 11:00
A+
A-

Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, hayattan kopuk bir duyarsızlıkla iktidarın ayağına kurşun sıkarcasına söylemde bulunarak özetle şöyle dedi:

Kirada yüzde 25 artış sınırı süresi uzatılacak. Bir yaptırım getirme söz konusu. FAHİŞ KİRA artışı yapanlara hapis cezası gündemde. Fahiş kira artışını önlemek için 3 alternatif hazırladık.

Hapis cezası veya adli adli para cezası ya da idari para cezası gibi…

YORUMUMUZ 

Ülkemizde uygulanana borca dayalı para sistemi ve faize müstenid ekonomi hayat pahalılığını getirdi. Sistemsel olan bu durum alınan yüzeysel önlemlerle de giderilemiyor.

Bir taraftan Temmuz’da asgari ücretin 11 000 lira olmasından söz edilirken, diğer taraftan mevduata ödenen faizler yüzde otuzlarda.

İki milyonluk bir mevduata yılda asgari beş yüz bin lira, ayda ise yaklaşık 40 bin lira faiz ödenirken iki milyonluk bir daireyi 5-6 bin  liraya mı kiraya vereceksiniz.

Kiracı mağdur ama kirayı artırmak isteyen ve kira geliri ile geçinen ev sahibi de mağdur.

Yıllık enflasyonun  yüzde yüzleri geçtiği ülkemizde hükümet olarak yıllık yüzde 25 zammı sürdürmekten ve hapis cezasından söz etmek akıl tutulmasından öte nedir ki?

Kiracı haklı da hep ev sahibi  mi haksız?

Süresiz nafaka zulmüne çare üretemediği için sessiz  kalan Adalet bakanlığı,  kira konusunda böyle mi konuşmalıydı?

Biz dostuz uyarıyoruz, adalet mülkün temelidir. Allah adaletlileri sefer ve onlarla beraberdir.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.