islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5813
EURO
34,7803
ALTIN
2.507,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

HÜSEYİN ÜZMEZ’İN HAYATINI KİM NASIL KARARTTI

HÜSEYİN ÜZMEZ’İN HAYATINI KİM NASIL KARARTTI
2 Ocak 2023 11:01
A+
A-

AHMET EMİN YALMAN’IN İNTİKAMI ALINMAK İÇİN Mİ YAPILDI?

6 yaşında evlendirilen kız meselesi gündeme gelince, Allah Rahmet eylesin aklımıza Hüseyin Üzmez’e atılan iftira geldi.

Bursa’da 2008 yılında 14 yaşında ki B.Ç’ye  tacizde bulunmak suçundan Bursa 4. Ağır Ceza mahkemesinde yargılanmış ve mahkemece 13 yıl 1 ay 15 gün cezaya çarptırılmıştı. Bursa E tipi kapalı cezaevinde cezasını çekerken psikolojik sorunlar yaşamış, Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesinde tedavi görmesi için 2014 yılının şubat ayında İstanbul Metris cezaevine nakledilmişti.

Hüseyin Üzmez 14 Ekim 2014 tarihinde Ankara Eryaman’da tedavi gördüğü hastane de 79 yaşında vefat etti.

Bu olay hakkında o dönem öyle bir algı yapılmıştı ki, daha sonra tecavüze uğradığını iddia eden B.Ç’nin çeşitli hastanelerden alınan bekaret raporunu mahkeme dahil kimse önemsememişti.  Hüseyin Üzmez de kendisine yapıla haksızlıklar ve ağır iftiralar neticesinde psikolojik sorunlar yaşayarak bu dünyadan göç eylemişti.

HÜSEYİN ÜZMEZ’E KİM İFTİRA ATTI

Daha sonra bunun bir iftira olduğu ortaya çıkmasına rağmen, kimse olayın gerçek yüzünü araştırmadı… İftira atılmış, mahkeme kararını vermiş ve olay bitmişti. Çamur atılmış ve izi kalmıştı artık. Birileri için gerisi önemli değildi.

Pekiyi bu iftirayı Hüseyin Üzmez’e kim atmış, olayı Müslümanların aleyhine kim kurgulamıştı.

Aslında bugün 6 yaşında kızın evlendirilmesi olayında, böyle bir iğrençliği İslam’a mal etme gafletine düşenlere ve yaygarayı koparanlara baktığımızda, Hüseyin Üzmez olayının müfterileri de bir nevi ortaya çıkıveriyor.

O dönem, Hüseyin Üzmez olayında güya B.Ç’yi savunan ve avukatlığını yapan isim CHP milletvekili Canan Arıtman dı.

HABER YORUM

Bir Müslüman’ın en çok kaçınması ve yapmaması gereken şey iftiradır. Hele ki İslam’ı ve Müslümanları töhmet altında bırakacak bir olayı irdelemeden ve anlamadan dillendirmek ve hatta böyle bir iftirayı strateji geliştirerek kurgulamak, bırakın Müslümanlığı insanlığa sığmaz. Bunun tek bir tanımlaması olabilir o da “İslam düşmanlığı” tabiridir.

Yüce Rabbimiz iftira konusunda şöyle buyurmaktadır.

“Kim bir hata yahut bir günah işler de sonra onu bir suçsuzun üzerine atarsa şüphesiz büyük bir iftira ve apaçık bir günah yüklenmiş olur.”

“Kişinin haksız yere bir Müslümanın şeref ve namusuna dil uzatması, büyük günahların en büyüklerindendir…” (Ebû Dâvûd, Edeb, 35)

Mirat Haber olarak bizler Müslümanlara, bu tip olaylar karşısında dikkatli davranmalarını, olayı hemen kabul edip dillendirmek yerine temkinli olmalarını, “Fasıkların getirdikleri haberlere” karşı da dikkatli olunması gerektiğini tavsiye ediyoruz. Zira Yüce Rabbimizin emri ve iki cihan güneşi Peygamberimizin (sav) tavsiyeleri bu yöndedir.

 

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.