islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4671
EURO
34,9281
ALTIN
2.437,71
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ALKOLLÜ İÇKİLER İLAÇLAR/ANTİBİYOTİKLERLE ALINABİLİR MI?

ALKOLLÜ İÇKİLER İLAÇLAR/ANTİBİYOTİKLERLE ALINABİLİR MI?
2 Ocak 2023 10:42
A+
A-

Başlığa aldığımız ve sık sık görülen soru yıkıcı özel bir maksat taşımıyorsa temelde yanlıştır ve cehaletten kaynaklanmaktadır.

Soru yöneltilecekse ”Alkollü içkiler sağlığa ne kadar zararlıdır?” şeklinde alkollü içkilerin zararlarını öne çıkarcı şekilde olmalıdır.

Alkollü içkilerin zararı bilinmektedir. Bu bilginin koruyucu olması düşünülür.

Burada ünlü bilim adamımız Aziz Sancar aklımız aklımıza düştü.

“Nobel ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar’ın liderliğini yaptığı araştırmada, Kuzey Karolayna Üniversitesi’nden araştırmacılar sigara dumanındaki kanser yapıcı etkiye sahip kimyasal maddenin DNA’da sebep olduğu hasarın haritasının çıkarılması için yeni bir yöntem geliştirdi. Araştırmanın sonuçları Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayımlandı.”

Profesör Aziz Sancar sigaranın kanser oluşumundaki etkisini gösteren araştırmalarının, insanlar için ciddi zararları olan bu kötü alışkanlığı terk etme konusunda teşvik edici olmasını umut ettiğini dile getirir.

İnsanlar ilim adamlarını bile dinlemiyorlar. Ama kesin ilmi verileri dinleyip uygulamalıyız.

Aslında gerçek Müslüman  zararlarını apaçık bir şekilde bilmediği konularda  bile bilimsel verileri dinlemelidir.  Ama Rabbinin buyruklarını daha bir dinleyip uygulamalıdır.

Bilinmesi gerektiği üzere alkollü içkiler Müslümanlar için yalnızca ilaçlar ve antibiyotiklerle birlikte alındığında değil her zaman yasaklıdır ve kaçınılması gereken bir haramdır.  Okuyalım:

“EY iman  edenler! Sarhoşluk veren şeyler, şans oyunları, putperestçe uygulamalar ve gelecek hakkında kehanette bulunmak, Şeytan işi iğrenç kötülüklerden başka bir şey değillerdir: O halde onlardan kaçının ki mutluluğa eresiniz!

Şeytan, sarhoşluk verici şeyler ve şans oyunları ile sadece aranıza düşmanlık ve nefret sokmaya ve sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymaya çalışır. O halde, artık vazgeçmeyecek misiniz? ” (Maide 5/90-91)

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.