
MHP Lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta grup toplantısında, Türkiye’ye yönelik tehditler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin sözlerinden sonra bazı değerlendirmelerde, İsrail’in, Suriye’deki terör örgütlerini destekleyerek Türkiye’de bir iç savaş kurguladığı iddiası öne çıktı. Türkiye’nin toplumsal yapısını hedef alan bu senaryolarda, sosyolojik fay hatlarını kaşımak, Kürt-Türk ve Alevi-Sünni ayrışmasını körüklemek gibi tehlikeli oyunlar, İsrail ve ABD gibi dış güçlerin uzun süredir bölgedeki planlarının bir parçası olarak biliniyor. Ancak unuttukları bir gerçek var: Türkiye halkı, Türk’üyle Kürt’üyle, Alevi’siyle Sünni’siyle kardeşlik ve birlik içinde yaşamaktadır.
Toplumumuz, kardeşlik düsturunu yalnızca tarihten değil, dini değerlerinden de almakta; bu kardeşliği derin bir iman bağıyla sürdürmektedir. “Ancak mü’minler kardeştir” (Hucurat Suresi, 10) ayeti ve “Müslüman, Müslümanın kardeşidir” hadisi, halkımızın birlik bilincini pekiştirmektedir. Dış güçlerin bölme ve kışkırtma girişimleri ne kadar derin olursa olsun, Türkiye halkı arasındaki dayanışma bu tür tuzaklara karşı en güçlü siper olacaktır. Çünkü milletimiz, tarihin sayısız döneminde olduğu gibi, birlik ve beraberlik ruhunu her zorlukta yaşatmıştır.
Türkiye’yi karıştırmak ve bölgede istikrarsızlık yaratmak için çeşitli terör örgütlerine destek veren İsrail, “vaadedilmiş topraklar” hezeyanını bir hedef olarak görmekte. Ancak, ülkemizde bu planlara pirim verecek ne Türk ne de Kürt kardeşimiz vardır. Siyonistlerin unutmaması gereken bir şey var: Kudüs’ü 1187’de fethederek Hıttin Savaşı’nda Yahudilere büyük bir korku yaşatan Selahaddin Eyyubi, bir Kürt’tü. Bu, tarihimizin sayfalarında, kardeşliğin, birlik ve direnişin en güzel örneklerinden biri olarak duruyor. Türk ve Kürt kardeşlerimiz, bu topraklarda bir ve beraber olmuş, adaletin ve hakikatin savunuculuğunu üstlenmiştir.
Siyonist planlara rağmen, milletimiz dış tehditlere karşı birlikten taviz vermeyecek ve Türkiye üzerinde oynanan bu oyunlara karşı sağduyulu duruşunu sürdürecektir. Milletimizin, zamanı geldiğinde kardeşlik ve beraberliğini en güçlü şekilde göstereceğine inanıyoruz. Kardeşliğimiz, imanımız ve tarihten aldığımız derslerle güçlenerek devam edecek; her türlü oyunu bozguna uğratacak bir irade olarak kendini ortaya koyacaktır.
MİRATHABER.COM