islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3864
EURO
34,9916
ALTIN
2.323,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İÇKİ, KUMAR, ZİNA VE FAİZİN … YASAL OLANI MEŞRU, OLMAYANI SUÇ

İÇKİ, KUMAR, ZİNA VE FAİZİN … YASAL OLANI MEŞRU, OLMAYANI SUÇ
26 Nisan 2023 11:47
A+
A-

Devlet ve ona egemen olan laik sistem sömürgen ve  ahlâksız olursa  toplumda  adalet  v e  erdem  olur mu? İstikrar sağlanabilir mi?

Hürriyetin haberine bakar mısınız…

“İzmir merkezli 6 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 35 gözaltı”

Sanırsınız ki Ülkemizde ve dolayısıyla İzmir’de kumar yasak da gizlice organize edileni suç. Öyle değil. Kafanız mı karıştı ? Örneklerle açıklayalım.

1.) Paralı bir kişi bir büro tutup faizli ama düşük oranlı borç para verse, yasa dışı iş yaptığı için mali polis yakasına yapışır.

Kişi yasal olarak  cezalandırılır. Ama devlet 50 kadar banka ve 12 000 şubesine faizcilik yaptırtır ve bankaları da polisi ve askeri ile korur.

2.) Devlet kendisi içki üretir veya ruhsat vererek çeşit çeşit içki ürettirir. Yapılan meşrudur. Ama birisi çıkar da izin/ruhsat almaksızın çok daha kaliteli içki üretse baskın yer, derdest edilir.

3.) Bir pezevenk çıkıp üç beş kadınla fuhuş yatırsa suçlu ulur. Piç düzen ahlakçı kesilir, hepsini göz altına alır. Ama devlet kerhaneyi kendisi açar, lüks otellere ruhsat verir zina yaptırırsa meşru olur.

4.) Kumar da bildiğiniz gibi …Devlet Milli Piyango, İddaa, At Yarışları ve ….ile kumarcıdır ama izin alıp vergi vermeksizin oynatanı suçlu  ilan edip yakasına yapışır.

Özetlersek laik devlet düzeninin haramı , ahlâkı ve gayrı meşru olanı yoktur. Devlet mukaddestir.!

Yasaması, yargısı ve yönetimi ile düşünce özgürlüğünü de  kısıtlayabilir, eşcinselliği de meşrulaştırabilir.

Hulâsa ülkemizin sorunu sistemseldir.  Artık dost edinip oy verdiklerimizin de bu gerçekleri kavraması ve dile getirmesi zamanı gelmedi mi?

Ali Rıza Demircan

 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar