Gündem

İÇKİ YASAĞINI YALNIZ ERDOĞAN MI ALKIŞLAMALI

ODATV’in haberi 9 ocak tarihli haberi şöyle:

{Erdoğan bu kez AYM’yi alkışlayacak: Tekel bayilere kötü haber

Anayasa Mahkemesi (AYM), gece 22.00 ile 06.00 arasında alkollü içki satışı yaptığı gerekçesiyle idari para cezasıyla cezalandırılan kişinin mülkiyet hakkının ihlal edildiği iddiasıyla yaptığı başvuruyu reddetti.}

Anayasa Mahkemesi İslam’a uygun olsun diye bir karar almadı. Mevcut yasalar içinde alınması gereken akla uygun hukuki bir karar aldı.

Üstelik alınan karar alkollü içki satışını yasaklamıyor. AYM keşke yetkisini kullanarak böyle bir karar alabilseydi.

Ama hayır. Alınan karar, belirli saatler içinde yapılan içki satışının yasaklığının yasal olduğunu ve verilen para cezasının mülkiyet hakkını ihlal etmediğini tescil etmekten ibaret.

Bu arada asıl dikkatimizi çeken odatv’in şu başlıktır;

Erdoğan bu kez AYM’yi alkışlayacak: Tekel bayilere kötü haber”

ODATV’NİN BAŞLIĞINI TAHLİL

  1. Gece 22.00 ile 06.00 arasında alkollü içki satışı yasağı” niçin Tekel bayileri için kötü haber olsun? Tekel bayileri kendi aleylerine gibi görünse de yasalara uymakla yükümlü değil mi?
  2. Bu ülkede yasalara ve toplum yararına uygun hukuki kararlar neden yalnızca Erdoğan’ı sevindirsin? Milletimiz de sevinmeli değil mi?
  3. Ülkemizde ateistler ve deistler başta olmak üzere bilinçli laiklerin hemen hepsi alkollü içkileri savunur. Savunur da içkinin sağlığa zararlı olduğu bilinmez mi? Kavgaların, cinayetlerin ve trafik kazalarının ana sebebi olduğu bilinmez mi?
  4. ERDOĞAN değil içki içmek pekçok Müslümanın hata ederek içtiği sigaraya bile savaş açmış bir insan. Bu da özellikle gençliğimiz için çok güzel bir örnek. Acı olan birilerinin ERDOĞAN’ın bu özelliğini hâla yergi olarak kullanabilmesi.
  5. Bilindiği gibi bizim Mirat Haber olarak amacımız hayata Müslümanca bakılarak mutlu olunmasına katkı vermek olduğu için, bizlere zararlı olacakları yasaklayan Allah’ımızın koyduğu içki yasağını bir daha hatırlatalım:

Siz ey imana ermiş olanlar! Sarhoşluk veren şeyler, şans oyunları, putperestçe uygulamalar ve gelecek hakkında kehanette bulunmak, Şeytan işi iğrenç kötülüklerden başka bir şey değillerdir: O halde onlardan kaçının ki mutluluğa eresiniz!” (Maide 90)

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Recent Posts

  • Gündem

EMİN ÇÖLAŞAN’A SAĞLIK VE İSLAM’A DÖNÜŞ DİLERİM

Allah’ın insanlığa son elçisi Hz. Muhammed’in açıklamasına göre göre: “Akıllığın ilk belirtisi, Allaha iman ve…

49 dakika ago
  • Gündem

Türkiye’nin Soykırım Davasına Müdahil Olması Ne Anlama Geliyor?

Türkiye’nin UAD’deki Soykırım Davasına Müdahil Olması: Anlamı ve Önemi Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı (UAD) Statüsü'nün…

2 saat ago
  • Makale

SÖZ KISA, HİKÂYE UZUN ANNE

Anne, Ana, mam, dad, daye, yade, mom… Hepsi farklı dillerde aynı varlığı tanımlayan ve mucizelerin…

2 saat ago
  • Makale

ÖRTÜ VE BEDEN

Modern zamanlarda beden ve giderek avreti belirginleştirecek giyim, güzellik veya estetik kabul edilir. Bu tamamiyle…

2 saat ago
  • Makale

AYAKTA BIRAKILAN PEYGAMBER

Kur’ân’da geçen Yahudiler ve Hristiyanlar ile ilgili âyetleri okuduğumuzda ne hikmetse “üzerimize hiç alınmıyoruz” ve…

3 saat ago