islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İÇKİ YASAĞINI YALNIZ ERDOĞAN MI ALKIŞLAMALI

İÇKİ YASAĞINI YALNIZ ERDOĞAN MI ALKIŞLAMALI
9 Ocak 2024 15:30
A+
A-

ODATV’in haberi 9 ocak tarihli haberi şöyle:

{Erdoğan bu kez AYM’yi alkışlayacak: Tekel bayilere kötü haber

Anayasa Mahkemesi (AYM), gece 22.00 ile 06.00 arasında alkollü içki satışı yaptığı gerekçesiyle idari para cezasıyla cezalandırılan kişinin mülkiyet hakkının ihlal edildiği iddiasıyla yaptığı başvuruyu reddetti.}

Anayasa Mahkemesi İslam’a uygun olsun diye bir karar almadı. Mevcut yasalar içinde alınması gereken akla uygun hukuki bir karar aldı.

Üstelik alınan karar alkollü içki satışını yasaklamıyor. AYM keşke yetkisini kullanarak böyle bir karar alabilseydi.

Ama hayır. Alınan karar, belirli saatler içinde yapılan içki satışının yasaklığının yasal olduğunu ve verilen para cezasının mülkiyet hakkını ihlal etmediğini tescil etmekten ibaret.

Bu arada asıl dikkatimizi çeken odatv’in şu başlıktır;

Erdoğan bu kez AYM’yi alkışlayacak: Tekel bayilere kötü haber”

ODATV’NİN BAŞLIĞINI TAHLİL

  1. Gece 22.00 ile 06.00 arasında alkollü içki satışı yasağı” niçin Tekel bayileri için kötü haber olsun? Tekel bayileri kendi aleylerine gibi görünse de yasalara uymakla yükümlü değil mi?
  2. Bu ülkede yasalara ve toplum yararına uygun hukuki kararlar neden yalnızca Erdoğan’ı sevindirsin? Milletimiz de sevinmeli değil mi?
  3. Ülkemizde ateistler ve deistler başta olmak üzere bilinçli laiklerin hemen hepsi alkollü içkileri savunur. Savunur da içkinin sağlığa zararlı olduğu bilinmez mi? Kavgaların, cinayetlerin ve trafik kazalarının ana sebebi olduğu bilinmez mi?
  4. ERDOĞAN değil içki içmek pekçok Müslümanın hata ederek içtiği sigaraya bile savaş açmış bir insan. Bu da özellikle gençliğimiz için çok güzel bir örnek. Acı olan birilerinin ERDOĞAN’ın bu özelliğini hâla yergi olarak kullanabilmesi.
  5. Bilindiği gibi bizim Mirat Haber olarak amacımız hayata Müslümanca bakılarak mutlu olunmasına katkı vermek olduğu için, bizlere zararlı olacakları yasaklayan Allah’ımızın koyduğu içki yasağını bir daha hatırlatalım:

Siz ey imana ermiş olanlar! Sarhoşluk veren şeyler, şans oyunları, putperestçe uygulamalar ve gelecek hakkında kehanette bulunmak, Şeytan işi iğrenç kötülüklerden başka bir şey değillerdir: O halde onlardan kaçının ki mutluluğa eresiniz!” (Maide 90)

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.