EDİTÖRDEN

İhanete Uğrayan Mahathir Mücadele Sözü Verdi

Mirat Haber Ajansı

Malezya’nın eski Başbakanı Mahathir Mohamad ve diğer 4 eski üye, Bersatu partisinden çıkarılmalarına meydan okuma sözü verdiler. Mahathir, oğlu ve diğer üç üst düzey üyeyle birlikte, halefi Muhyiddin ile en son güç mücadelesi mücadelesinde Perşembe günü Bersatu partisinden ihraç edildi. Mahathir, Bersatu başkanının onları geçerli bir sebep olmadan kovma yönündeki tek taraflı eyleminin, parti seçimlerine karşı karşıya gelme korkusundan ve başbakan olarak güvensiz konumundan kaynaklandığını söyledi. Parti, yoğun siyasi karmaşa nedeniyle Mahathir’in Şubat ayında başbakanlıktan istifa etmesine neden oldu ve iki kampa bölündü. Kral, Mahathir’in itirazlarına rağmen yerine parti üyesi Muhyiddin Yassin’i atadı.

Mahathir’in oğlu Mukhriz Mahathir, o zamandan beri, Koyavirüs salgını nedeniyle ertelenen bir oylamada Muhyiddin’e parti başkanı olarak meydan okumakta. Mahathir, 2016 yılında Bersatu’yu Muhyiddin ile kurmuştu. Parti daha sonra 2018 anketlerinde çarpıcı bir zafer kazandı, eski hasmı Enver İbrahim ve etnik partilerle ittifaka katıldı ve bağımsızlıktan bu yana ilk kez iktidar partisi UMNO’nun muhalefette kalmasına yol açtı. Ancak eski sağ kolu Muhyiddin, Bersatu’yu muazzam yolsuzlukla suçlanan eski UMNO partisi hükümetiyle çalışmak üzere ittifakı bozdu. 94 yaşında iki kez başbakan olan Mahathir’in protesto için görevden ayrılmasının nedeni buydu.

Mahathir, hâlâ yasa koyucuların çoğunluğunun desteğine sahip olduğunu ve Muhyiddin’e karşı güvenoyu çağrısında bulunduğunu söyledi. Partiden kovulan üyeler, feshedilmelerine meydan okumak ve Bersatu’nun iktidar için çılgın olanlar için bir araç olarak kullanılmamasını sağlamak için yasal başvuru yapabileceğini söyledi.

Recent Posts

  • Makale

DAHA İYİ BİR ANNE OLMAK İSTİYORSAK

Severek okuduğum bir köşe yazarı annelerin üzerine çok gidildiğinden bahsetmiş.21.yy annesinin çok yalnız olduğundan, sürekli…

10 dakika ago
  • Gündem

HÜSNÜ AKTAŞ’TAN YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Yazar Hüsnü Aktaş Misak Dergisi Mayıs sayısında, “Belediye Seçimleri, Cumhur İttifakının Zaafları ve Siyasi Ahlak”…

40 dakika ago
  • Makale

SELÂM SİZİN ÜZERİNİZE OLSUN

Ya da Kur’an’da selâm... -Selâm nedir? ‘Selâm’ın aslı, ‘se-li-me’ fiili sözlükte; dış ve iç âfetlerden…

40 dakika ago
  • Ekonomi

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR AK Parti’nin iktidara geldiği ilk dönemlerde adil ve üretken bir…

17 saat ago
  • Gündem

BEDAVA İNCİL TEHLİKESİ

Bedava İncil Tehlikesi 18 Nisan 2024 tarihinde sitemizde yayınlanan haberimizde, Devlet-i Aliyye Ocakları Bilecik İl…

17 saat ago
  • Gündem

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor Gazze'deki Filistinli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor…

18 saat ago