islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İhanete Uğrayan Mahathir Mücadele Sözü Verdi

İhanete Uğrayan Mahathir Mücadele Sözü Verdi
1 Haziran 2020 17:46
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Malezya’nın eski Başbakanı Mahathir Mohamad ve diğer 4 eski üye, Bersatu partisinden çıkarılmalarına meydan okuma sözü verdiler. Mahathir, oğlu ve diğer üç üst düzey üyeyle birlikte, halefi Muhyiddin ile en son güç mücadelesi mücadelesinde Perşembe günü Bersatu partisinden ihraç edildi. Mahathir, Bersatu başkanının onları geçerli bir sebep olmadan kovma yönündeki tek taraflı eyleminin, parti seçimlerine karşı karşıya gelme korkusundan ve başbakan olarak güvensiz konumundan kaynaklandığını söyledi. Parti, yoğun siyasi karmaşa nedeniyle Mahathir’in Şubat ayında başbakanlıktan istifa etmesine neden oldu ve iki kampa bölündü. Kral, Mahathir’in itirazlarına rağmen yerine parti üyesi Muhyiddin Yassin’i atadı.

Mahathir’in oğlu Mukhriz Mahathir, o zamandan beri, Koyavirüs salgını nedeniyle ertelenen bir oylamada Muhyiddin’e parti başkanı olarak meydan okumakta. Mahathir, 2016 yılında Bersatu’yu Muhyiddin ile kurmuştu. Parti daha sonra 2018 anketlerinde çarpıcı bir zafer kazandı, eski hasmı Enver İbrahim ve etnik partilerle ittifaka katıldı ve bağımsızlıktan bu yana ilk kez iktidar partisi UMNO’nun muhalefette kalmasına yol açtı. Ancak eski sağ kolu Muhyiddin, Bersatu’yu muazzam yolsuzlukla suçlanan eski UMNO partisi hükümetiyle çalışmak üzere ittifakı bozdu. 94 yaşında iki kez başbakan olan Mahathir’in protesto için görevden ayrılmasının nedeni buydu.

Mahathir, hâlâ yasa koyucuların çoğunluğunun desteğine sahip olduğunu ve Muhyiddin’e karşı güvenoyu çağrısında bulunduğunu söyledi. Partiden kovulan üyeler, feshedilmelerine meydan okumak ve Bersatu’nun iktidar için çılgın olanlar için bir araç olarak kullanılmamasını sağlamak için yasal başvuru yapabileceğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.