İHH Başkanı Bülent Yıldırım: “Hama’daki Mazlumlar Bizden Yardım Bekliyor”
Hama’daki İnsanlık Dramı Gözler Önünde
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Hama’da yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Suriye’deki savaşın en çok etkilediği bölgelerden biri olan Hama’da, temel ihtiyaçların bile karşılanamadığı bir tablo hakim. Yıldırım, bölgedeki insanların tüplerinin, çaylarının, yemeklerinin ve hatta ekmeklerinin bile olmadığını belirtti.
Özellikle kış şartlarının ağırlaştığı bu dönemde, mazlum halkın çaresizlik içinde yardım beklediğini ifade eden Yıldırım, “Bu soğukta bir çadırın içinde yaşamak ne demek, düşünün,” dedi.
“Yardımlar Hayati Öneme Sahip”
Bölgedeki ihtiyaçların aciliyetine vurgu yapan Yıldırım, İHH olarak Hama halkına ulaşmaya devam ettiklerini söyledi. Suriye’de yıllardır süren savaş nedeniyle evlerini kaybeden binlerce insan, ağır şartlarda hayatta kalmaya çalışıyor.
Yıldırım, yardımseverlere çağrıda bulunarak, “Bu kardeşlerimize bir kap yemek ulaştırmak bizim elimizde. Hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız,” ifadelerini kullandı.
Dayanışma Çağrısı
İHH Başkanı, Türkiye’deki hayırseverlerin her zaman mazlum coğrafyalara destek verdiğini hatırlattı. Ancak, Hama’daki krizin büyüklüğüne dikkat çeken Yıldırım, desteğin daha da artırılması gerektiğini belirtti. “Küçük bir destek, burada bir ailenin hayata tutunmasını sağlar,” diyerek yardımların ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?
İHH, Hama’daki ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalarını hızlandırırken, bağış yapmak isteyenler için kolay bir sistem sunuyor. Gıda paketlerinden kışlık giysilere kadar birçok alanda yardım sağlayabilirsiniz. Detaylı bilgi için İHH’nın resmi web sitesine başvurabilirsiniz.
Sonuç olarak, Hama’da hayatta kalma mücadelesi veren insanların sesi olmak hepimizin sorumluluğu.
MİRATHABER.COM