islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5909
EURO
34,8629
ALTIN
2.504,91
BIST
9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Türkmenistan’da Düzenlenen Tacik Günleri Festivali

Türkmenistan’da Düzenlenen Tacik Günleri Festivali
5 Aralık 2022 10:39
A+
A-

Aşkabat’ta Tacikistan Cumhuriyeti Kültür Günleri festivali başladı. Türkmenistan’ın Devlet Basın İşleri Ofisi’nin resmi sayfasında paylaştığı bilgiye göre 23 Aralıktan itibaren başkent Aşkabat’ta Tacikistan Cumhuriyeti Kültür Günleri adıyla geniş kapsamlı bir festival gerçekleştirildi.

İki dost ülkenin liderleri tarafından başlatılan bu organizasyon Türkmen-Tacik ilişkilerini ve diyaloğunu ilerletme amacı gütmektedir. Türkmenistan’ın bağımsız konumuna ek olarak tarafsız ve dostane politikalarla dünyada kültürler ve milletler arası iletişimde yol katettiği görülmektedir. Çalışmaların meyve vermesi ve yeni işbirliklerine netice olması Türk Dünyası için sevindirici bir haber olarak kayda değerdir.

İşbirliği ve dostluk nişanesinin en büyük örneği bir çok alanda geniş yankı uyandıran Türkmen-Tacik Milletleri arasındaki bilgi ve insan kaynakları transferidir. Nitekim iki ülke daha önce bir çok defa birbirlerine dair kültür günleri düzenlediler.

Türkmen ve Tacik halklarının dostluğu, herkesin bildiği üzere, tarihin derinliklerinde kökleri mevcut olan ve asırlar boyu sürmüş bir gerçeğin göstergesidir. Kültürel ve manevi değerlerin ortaklığı, halklar arasındaki yakınlaşmada en önemli faktörlerden birisidir.

Çeşitli etkinliklerin bir arada bulunduğu festivalde konserlerin ardından yerel kıyafetlerin tanıtılması da ilgi çekici unsurların başında gelmektedir. Ayrıca Türkmenistan’ın sanat müzesinde de bir sergi gerçekleştirilmiştir. Son olarak bir de Aşkabat Film Merkezi’nde uluslararası bir film galası düzenlenmiş ve her iki ülkenin önemli yapıtları gösterilmiştir.

Çeviri ve Yorum: Mehmet Turan

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.