islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4997
EURO
34,9321
ALTIN
2.433,52
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İMANSIZ AHLÂK OLUR MU?

İMANSIZ AHLÂK OLUR MU?
1 Mart 2023 13:44
A+
A-

Pandemi döneminde ilim adamı ve gazetecilerin sergilediği acziyeti biliyorduk. Aynı acziyeti deprem sonrasında da görmeye başladık.

Yaratanın yaşatıcılığı ve koruması olmasa  ekseni etrafında dönen yeryüzünde her an ama her an denizlerin ve mağma tabaksının karaları istilası mümkündür. Canlıların hayatı her an bitebilir. Allah dilediği için yaşam sürüyor.

Bunu düşünerek ve kendisine “ben kimim?” diye sorarak konuşamayan ve hayatı gelecek rastlantısal depremlerin karanlık etkisine bırakan İslamî iman yoksullarına acımaktan öte bir şey yapamıyoruz. Yapabilsem karamsarlık aşılayan ve konuşanların çoğunu oluşturan bu tiplerin laf etmelerini yasaklardık.

Çünkü bunlar bilim dili diye gavur dilini konuşuyorlar.

Dün akşam (28 Şubat 2023) Habertürk’te sonuçları itibariyle boş konuşmalar yapılırken sağlam zemin ve bina tespiti ve yapımı için gerekli yasal alt yapı olduğu dile getirildi.

Deniz Zeyrek de ana problemi farklı bir biçimde belirleyerek şöyle dedi:

  • Eksiğimiz ahlak, ahlak, ahlak/ etik, etik, etik.

İslam’ı iman ve hayatı düzeni edinemeyen bir kişinin hakikat adına söyleyebileceği ancak bu olabilirdi. Tebrik edilmelidir.

İyi de Allah’a, ölüm ötesi ebedi hayata, Yaratan’ın huzurunda sorgulamaya, ceza ve mükâfata inanmayan kişilerin  sürdürebileceği ahlakı olabilir mi?

Bütün hayatı her an bitebilecek dünya yaşamından ibaret olan kişi, maddi ve manevi çıkarlarını aşabilir mi?

Allah’ın yarattığı fıtrat düzeni ile bir yere kadar gidilebilir, ama ya ötesi?

Acılar acısı olan eğitim sistemimizde ruhu yaralanan Müslüman görünümlü insan tipinin de ahlaksızlaşmasıdır.

Hulasa gavurlaşmak zordur ve bedelleri de ağır olmaktadır.

KUR’AN-I KERİM’DEKİ AHLAK

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.