Gündem

IMF, Suudi Arabistan’da Riyad Ofisini Açıyor

Ekonomik çeşitliliği ve uluslararası iş birliğini artırmayı amaçlayan bir adım olarak IMF , Suudi başkentinde bölgesel ofisini açtı. Ülkedeki ve genel olarak bölgedeki yatırım ortamı hakkında olumlu bir etkiye kaynak olabileceği beklentisiyle beraber bu ofis, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki ilk ofis oldu.

Uluslararası Para Fonu’nun Riyad’daki ofisinin açılışı, Suudi Arabistan, Arap bölgesi ve Fon arasında ekonomik işbirliğinde yeni bir aşamanın başlangıcına işaret ediyor.

Ofis, Suudi Arabistan’daki uluslararası varlığı ve ortaklıkları güçlendirmeyi, ekonomik ve mali politikalara ilişkin destek ve rehberlik sağlamayı ve bölgedeki mali ve parasal istikrarı geliştirmeyi amaçlıyor.

Yeni ofisin, bu konularda sağlayacağı katkıların yanı sıra Suudi Arabistan’a teknik ve danışmanlık desteğinin sağlamasında etkili olması da bekleniyor.

Riyad’daki IMF ofisinin temel amaçları arsında Suudi Arabistan ve bölgenin ekonomik ve mali politikalarını güçlendirmek, ekonomi politikaları ve yapısal reformlara ilişkin tavsiye ve rehberlik sağlamanın da yer aldığı söyleniyor.

Bu ofisinin, finans piyasasına olan güveni artırabileceği ve Suudi yetkililer ile uluslararası diğer yatırımcılar arasındaki iletişimi güçlendirebileceği için Krallık’taki yatırım ortamı üzerinde olumlu bir etki sağlayacağı bekleniyor.

Suudi ekonomi uzmanı olan Hossam Al-Dakhil de diğer uzmanlar gibi Suudi Arabistan’ın maliyesi konusunda 2022 yılında Uluslararası Para Fonu ile imzalanan anlaşmanın ardından atılan bu adımın önemli olduğuna dikkat çekiyor. Ofisin açılışının, Krallığın ekonomisini çeşitlendirmeye ve bölgesel bir merkez olarak konumunu güçlendirmeye çalıştığı için de çok önemli bir zamanda gerçekleştiğini belirtti.

HABER ÇEVİRİSİ: SONGÜL BAYLU

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

Recent Posts

  • Gündem

İngiliz Cerrah: “Gazze Halkına Yardım Etmek İçin Bir Şeyler Yapın”

İngiliz Cerrah Muhammed Tahir: "Gazze Halkına Yardım Etmek İçin Bir Şeyler Yapın" İngiliz cerrah Muhammed…

7 saat ago
  • Gündem

15 Mayıs Nakba: Büyük Felaketin 76. Yıldönümü

15 Mayıs Nakba: Büyük Felaketin 76. Yıldönümü Nakba Nedir? Filistinliler, 15 Mayıs 1948’i "en-Nakba" olarak…

10 saat ago
  • Gündem

”GAZZE’NİN ÇOCUKLARI” ANCAK BU KADAR GÜZEL ANLATILABİLİRDİ

Gökhan Özcan  kardeş 16/05/2024 Perşembe günü Yenişafak’ta  yayımlanan yazısıyla bize Gazze’nin çocuklarını anlattı. Onlar bu…

11 saat ago
  • Makale

Örtü ve Beden (2)

“Takva elbisesi bağlamında örtü ve beden” konulu yazılarımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bir kota olarak cennette…

11 saat ago
  • Makale

KİTAP YÜKLÜ EŞEKLER

KİTAP YÜKLÜ EŞEKLER Kur’ân Arapça indirildiğinden, içinde Arap dili ve edebiyatının tüm inceliklerini barındırmaktadır. Bu…

11 saat ago
  • Gündem

28 Şubat Sanıklarına Af Çıktı

28 Şubat Sanıklarına Af: Çevik Bir ve Çetin Doğan 'Yaşlılık ve Hastalık' Nedeniyle Tahliye Edilecek…

12 saat ago