islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3587
EURO
34,8565
ALTIN
2.383,71
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

IMF DE ONAYLIYORSA VAY Kİ VAY HALİMİZE

IMF DE ONAYLIYORSA VAY Kİ VAY HALİMİZE

Önce haberi ve sonra da yorumunu okuyalım

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen toplantıda Türkiye ekonomisine ilişkin görüşlerini açıkladı.

Bir soru üzerine Kammer, geçen yılın ortalarında Türkiye’de bir politika değişikliği gördüklerini, parasal tarafta ciddi bir sıkılaşma ve mali tarafta deprem nedeniyle artan harcamaları karşılamak da dahil olmak üzere mali konsolidasyon olduğunu söyledi.

Kammer, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile dün görüştüklerine işaret ederek Şimşek’in “reformların uzun vadeli bir program olduğuna” dikkati çektiğini, bu programın yürütüleceğini söylediğini aktardı.

“IMF PROGRAMINA İLİŞKİN GÖRÜŞME YOK”

Türkiye’de yeni bir IMF programına ihtiyaç olup olmadığına dair soruya da Kammer, şöyle cevap verdi:

“Öncelikle yürürlükteki reform programını destekliyoruz. Biz de Türkiye’ye oradaki ekonomi ekibinin izlediği programı tavsiye ederdik. Türkiye’yi desteklemeye yönelik herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok” şeklinde yanıt verdi.

NE ANLAMALIYIZ?

Kapitalist ekonomi diliyle konuşmaları geçelim. IMF’nin ne büyük bir bela olduğu malum. Ama ülkemizi IMF‘ye muhtaç kılmak daha bir felaket. Geçmişte IMF’ye olan  25 milyar dolar borcumuzu ödediğimizi propaganda eden Hükümetin siyasi sebeplerle  IMF‘den kaçarken çok daha ağır şartlarda borçlandığı da malum.

Asıl dikkatimizi çeken husus ülkemizde uygulanan ekonomik politikaların IMF tarafından da onaylanması. Onlarla görüşülmesi.

Allah sonumuzu hayır eylesin. Bizi asıl üzen husus, ülkemiz ekonomisinin  berbat hale gelmesinin  bu defa Faiz Karşıtı(!) ERDOĞAN kardeşimiz döneminde gelmiş/getirilmiş olmasıdır.

Daha acı ve üzücü olan durum ise Muhalefetin IMF politikalarını  hala sistem sorunu olarak görememesidir..

Rabbimizin yasağını dinlemeyenler dünya ve ahiret sonuçlarına katlanırlar:

“Allah, faiz ve tefecilikle elde edilen kazancı yani ribâyı bereketsiz kılar, sadakaları ise kat kat artırır. Nitekim faiz ve tefeciliğin yaygınlaştığı toplumlarda, çıkarcılık ve bencillik duyguları egemen olur. Sürekli sınıf çatışmaları, anarşi ve toplumsal bunalımlar yaşanır. Karşılıksız yardım ve iyiliklerin yaygınlaştığı toplumlarda ise kardeşlik, birlik ve dayanışma duyguları hâkim olur; refah ve zenginlik toplumun her kesimine yayılır. İşte bu yüzdendir ki, fakirlere verilen sadakalar cennet nimetlerine, faiz kazançları ise cehennem azabına sebep olur. Çünkü Allah, nankörlüğe batmış günahkârların hiçbirini sevmez.” (Bakara 276)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-