islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7597
ALTIN
2.441,10
BIST
9.919,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İngiliz Komandolar Afgan Sivilleri “Kasten Öldürdü”

İngiliz Komandolar Afgan Sivilleri “Kasten Öldürdü”

Mirat Haber Ajansı

Medyaya sızan belgeler İngiltere özel kuvvetlerinin Afganistan’da kasıtlı cinayetler gerçekleştirdiğini iddia etti. Mahkeme belgeleri ve ordu içi e-posta yazışmaları 33 sivil Afgan’ın öldürülmesine atıfta bulunuyor. BBC ve Times’ın raporlarına göre, bunlar, cinayetlerin doğru bir şekilde soruşturulup soruşturulmadığına ilişkin sürmekte olan bir davanın parçasıydı. Dava, Şubat 2011’de Afganistan’da bir gece baskısında aile üyeleri Birleşik Krallık kuvvetleri tarafından öldürülen Seyfullah Yar tarafından açıldı. Yar babasını, iki erkek kardeşini ve bir kuzenini kaybetti. Belgeler, üst düzey İngiliz askeri subayların, e-posta yazışmalarında, tehdit oluşturmamış olsalar bile, asker çağındaki sivil erkekleri hedefe dahil etmek ve öldürmek için kasıtlı bir politika izlendiğini gösteriyor. İngiliz komandolar, ileride direniş birliklerine katılırlar diye sivilleri henüz silah tutmazken öldürerek kendi işlerini kolaylaştırdılar.

Ancak İngiliz Savunma Bakanlığı sözcüsü bunun bir kanıt olmadığını söyledi. Bu davanın Northmoor Operasyonunun bir parçası olarak Kraliyet Askeri Polisi (RMP) tarafından bağımsız olarak soruşturulmuş olduğunu bildirdi. Ayrıca, ‘bağımsız bir inceleme ekibi’ tarafından gerçekleştirilen dört incelemeye tabi tutuldu ve bunlar da davanın kovuşturmaya atıfta bulunmak için yeterli kanıt olmadığı sonucuna vardı. Ancak bunların hepsinin İngiliz hükümeti organları olduğu düşünüldüğünde örtbas olmaması için bir neden bulunmamakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.