islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5060
EURO
34,8201
ALTIN
2.490,34
BIST
9.549,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

İngiliz Merkez Bankası Dijital Paraya Kayıyor

İngiliz Merkez Bankası Dijital Paraya Kayıyor

Mirat Haber Ajansı

Merkez Bankası guvernörü Andrew Bailey’e göre İngiltere Merkez Bankası, merkez bankası destekli dijital para birimi oluşturup oluşturmayacağını gözden geçiriyor. Ödemelerin ve toplumun doğası üzerinde büyük etkileri olduğu için hala seçeneği araştırdıklarını söyleyen Bailey, birkaç yıl içinde Banka’nın bir tür dijital para birimine doğru ilerleyeceğine inanıyor. İngiltere Merkez Bankası, potansiyel olarak kendi dijital para birimlerini geliştirmek için ortak davranan bir grup büyük merkez bankasının lideri, geleneksel rollerinin yeni teknolojiler ve Facebook’un Libra’sı gibi özel sektör girişimleri tarafından sorgulanır hale getirildiğini kabul ediyorlar. Bu nedenle olayların gerisinde kalmamak için hızlı hareket etmeleri gerektiğinin farkındalar.

Bununla birlikte, iki yüz yıldır oturmuş gelenekleri sonucu İngiltere merkez bankasının dikkatini böyle bir gelişmeye tam olarak adamasının biraz zaman alabileceği uzmanlar tarafından vurgulanmakta. Merkez bankaları, faizli borca dayalı bir para üretme mekanizması olarak 19. Yüzyılda yaygınlaştı ve 20. Yüzyılda bir devletin en belirleyici unsuru olarak küreselci bir sistem içinde çalışmaya başladı. Yegane para basma yetkili ve yegane faiz miktarlarını belirleyici kuruluş olan merkez bankaları, devletlerin denetiminden ve halkın meclis iradesinden bağımsız olarak çalışıyorlar. Halkın ve devletin bu dünya ekonomisini kontrol eden kuruluşlar üzerinde yegane yetkisi belirli bir süre için başkanını atama gücü.

ETİKETLER: Merkez Bankası
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.