islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2038
EURO
35,0429
ALTIN
2.528,03
BIST
10.709,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

İngiliz Milletvekili Sultana: İsrail’e Silah Satışını Durdurun

İngiliz Milletvekili Sultana: İsrail’e Silah Satışını Durdurun
9 Mayıs 2024 16:30
A+
A-

İngiliz Milletvekili Sultana: İsrail’e Silah Satışını Durdurun

İngiliz Milletvekili Sultana, Gazze‘deki Krizin bir an önce durdurulması ve barışın sağlanması için hükümete seslendi.

Sultana’nın Çağrısı: İsrail’e Baskı Yapılmalı ve Ateşkes Sağlanmalı

İngiltere’nin ana muhalefet partisi İşçi Partisi’nden milletvekili Zarah Sultana, Gazze’de yaşanan insani krizin sona erdirilmesi için İngiliz hükümetini İsrail’e baskı yapmaya çağırdı. Sultana, İsrail’in saldırıları sonucunda 7 ay içinde 34 binden fazla Filistinlinin öldüğü Gazze’de bir an önce ateşkes sağlanması gerektiğini vurguladı.

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırılarına İlişkin Değerlendirmeler

Sultana, Gazze’deki durumu “kesinlikle dehşet verici” olarak nitelendirerek, mahallelerin dümdüz edildiğini, okulların ve üniversitelerin tamamen yok edildiğini belirtti. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında orantısız şekilde öldürülen on binlerce kişi arasında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğuna dikkat çekti. Sultana, bu durumun sona ermesi için derhal ateşkes sağlanması ve insani yardımların Gazze’ye girişinin serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

İngiltere’nin Silah Satış Politikasına Eleştiri

Milletvekili Sultana, İngiltere’nin İsrail’e silah satışına da değinerek, bu satışların sona ermesi gerektiğini vurguladı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında kullanılan silahların İngiltere tarafından sağlanmasının, İngiltere’nin suç ortağı olduğu anlamına geldiğini belirtti. Sultana, hükümete mesajlarının bu yönde olduğunu ve İngiliz hükümetinin bu tür satışları sonlandırması gerektiğini ifade etti.

HABER YORUM

İngiltere’nin ana muhalefet partisinden milletvekili Zarah Sultana’nın Gazze’deki krizi sonlandırmak için İngiliz hükümetine yaptığı çağrılar ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirmeleri, İngiliz hükümeti tarafından ele alınıp değerlendirilir mi bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Ancak bizim bildiğimiz bir gerçek var ki, Osmanlı Devletini planlı bir şekilde yıkan, Orta Doğuyu parçalayan ve Filistin topraklarını İsrail’e peşkeş çeken İngiliz siyasetidir. Dolayısıyla şu anda ki Filistinlilerin durumu da, İngiliz siyasetinin istediği ve arzu ettiği bir durumdur…

Yüz yıl önce İngilizlerin oyununa gelen Müslümanların, tekrar oyuna gelip Gazze şeridini ve Kudüs’ü gözden çıkarmaması ise en büyük duamızdır…

İsrail’in Filistinlilere karşı uyguladığı zulmü durdurmak, bırakın sadece Müslüman ülkeleri, insanlık için farz olmuştur.

Filistin’de akan kandan, İsrail terör örgütü kadar, buna destek verenlerde sorumludur…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.