islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5478
EURO
34,8217
ALTIN
2.431,59
BIST
9.722,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

İngiliz Polisi: Parktaki Bıçaklama ‘Terörist Saldırı’

İngiliz Polisi: Parktaki Bıçaklama ‘Terörist Saldırı’

Mirat Haber Ajansı

İngiliz polisi, Güney İngiltere’deki Reading kentinde bulunan bir parkta üç kişiyi öldüren bıçaklı bir saldırıyı terör saldırısı olarak gördüklerini bildirdi. Reading Londra’nın 65 kilometre batısında küçük bir kasaba. Cumartesi günü kentteki Forbury Gardens Park’ta gerçekleşen saldırıda üç kişi de ağır yaralandı. 25 yaşındaki adam Cumartesi akşamı cinayet şüphesiyle tutuklandı. Saldırının motivasyonu kesin olmaktan uzak olsa da, Birleşik Krallık’ın terörle mücadeleden sorumlu en üstteki emniyet müdürü Neil Basu, diğer kalabalık yerlerin risk altında olduğu konusunda hiçbir istihbarat olmadığını söyledi.

Basu, Thames Vadisi Emniyeti’nden silahsız subayların olay yerinde 25 yaşındaki yerel bir adamı zapt edip tutukladığını söyledi. Thames Vadisi Emniyeti daha sonra terörle mücadele dedektiflerinin soruşturmayı kendilerinden devraldığını söyledi. O günün başlarında parkta bir Siyahi Hayatlar Değerlidir protestosu gerçekleşmişse de polis iki olayın birbirine bağlı olduğuna dair hiçbir belirti bulunmadığını bildirdi. İngiltere’de şiddet suçluları Müslüman ülke kökenliyse genelde terör bağlantısı aranırken, yerli İngilizlerde genelde psikolojik sorun aranmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.