islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3372
EURO
35,0918
ALTIN
2.308,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ENDENOZYA’DA ZİNAYA HAPİS CEZASI

ENDENOZYA’DA ZİNAYA HAPİS CEZASI
10 Aralık 2022 09:51
A+
A-

Endonezya‘da evlilik dışı cinsel ilişki olarak tanımlanan zinaya bir yıla kadar hapis cezası öngören yeni ceza kanunu değişikliği parlamentodan geçti.

Ülkede İslami hassasiyeti olan vatandaşlar zina yasağını desteklerken, batının fonladığı demokrat geçinen örgütler ise bu yasaya tepki koyarak “Felaket” olarak niteliyorlar.

Endonezya’da zinaya bir yıl hapis cezası gelmesi yasası konusunda konuşan Endonezya Adalet Bakanı Ömer Şerif “Değerlerimizle uyumlu bir yasa olacak. Gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yasaya göre zina ihbarını yalnızca yakın akrabalar yapabilecek.

HABER YORUM

Günümüzde, özgürlükler adı altında zina fiiline ceza verilmemesinin toplumlarda açtığı yaralar hepimizin malumu.

Diğer taraftan bu çirkin fiil, tüm dinlerde kerih görüldüğü gibi, İslam’da da haram bir fiildir ve Kur’an’a göre ağır cezaları vardır. Temiz bir nesil yetişmesi için zinayı yasaklayan Kur’an bu konuda insanlığa şöylece seslenmektedir.

“Sakın zinaya yaklaşmayın! Çünkü o, çirkinliği meydanda olan bir hayâsızlıktır, çok kötü bir yoldur.”

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.