islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İngiliz virüsü tehlikesi, Güney Afrika virüsü paniği

İngiliz virüsü tehlikesi, Güney Afrika virüsü paniği

Bir dizi Avrupa ülkesini İngiltere’ye ve İngiltere’den seyahatleri durdurmaya sevk eden ve çok bulaşıcı olduğu düşünülen mutant Covid-19 türü, seyahat yasağı ardından İtalya’da da keşfedildi. Avrupa’daki mevcut korkunun ardındaki İngiltere’den yayılan yeni koronavirüs türü, Roma’daki Celio Askeri Hastanesi’ndeki bir laboratuvarda izole edildi. Ülkenin sağlık bakanlığı, mutant Covid-19’un daha önce Covid-19 testi pozitif çıkan bir kişiden elde edildiğini doğruladı. Bakanlık “Celio Bilimsel Departmanı son haftalarda İngiltere’de bulunan varyanta benzer bir virüsün genomunu sıraladı “  şeklinde açıklama yaptı.

İtalyan yetkililere göre, yeni virüs ile enfekte olan hasta yakın zamanda İngiltere’den dönmüş ve Roma’nın Fiumicino havaalanına inmişti. Her ikisi de tecrit edilirken, aile üyeleri ve “yakın temaslarının” “bakanlık tarafından belirlenen prosedürleri “ izlediği belirtildi. Hafta başında İtalya, çoğu Avrupa ülkesi gibi yeni virüs ile ilgili endişeler nedeniyle İngiltere’ye ve İngiltere’den tüm seyahatleri geçici olarak askıya aldı. Sağlık Bakanı Roberto Speranza’nın imzaladığı bir emir uyarınca, son 14 gün içinde Britanya topraklarından geçenlerin bile İtalya’ya girmeleri yasaklandı. Yasağın zamanlaması hakkında hiçbir ayrıntı bildirilmedi. Roma ayrıca yaklaşan tatiller için ülke çapında bir tecrit ilan etti, gerekli olmayan mağazaları kapattı ve ev ziyaretlerini kısıtladı. 

Avusturya, Belçika, Almanya, İrlanda ve Hollanda da dahil olmak üzere diğer AB ülkeleri de İngiltere’ye ve İngiltere’den tüm seyahatleri durduracaklarını söylerken, Türkiye hem İngiltere hem de Hollanda ve Danimarka ile bağlantıları kapattığını söyledi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bu yeni Covid-19 varyantının yayılmasıyla alınan önlemleri haklı bularak, cumartesi günü ülkenin doğusunda, güneydoğusunda ve Peterborough’da dahil olmak üzere bu bölgelerde sıkı seviye önlem alındığını duyurdu.

Bütün bunların yanısıra Güney Afrika’da da yeni bir virüs mutasyonunu çıktığı, bunun İngiltere’dekinden de tehlikeli olabileceği belirtildi. Pek çok ülke kısa sürede Güney Afrika’ya olan uçuşlarını askıya aldı. İngiliz ve Güney Afrika mutasyonlarının ardından ABD’nin Ocak ayında başkanlığı devir alacak seçim kazanan başkanı Joe Biden, ülkesinin kara günlerinin daha henüz başlamadığını dün yaptığı konuşmasında dile getirdi.

Diğer Bilim haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/bilim/

Diğer Sağlık haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/saglik/

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.