islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4753
EURO
34,9656
ALTIN
2.436,39
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İngilizler Kaybolan Suudi Prensi Arıyor

İngilizler Kaybolan Suudi Prensi Arıyor

Mirat Haber Ajansı

Bir grup İngiliz milletvekili ve uluslararası avukat, eski Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Nayef ve Prens Ahmed bin Abdulaziz’in ortadan kaybolmaları, tutuklanmaları ve kaçırılmalarıyla ilgili soruşturma başlattı. İki prensin nerede olduğu, kaybolmalarının üzerinden altı ay sonra hala bilinmemekte. Hukuki tavsiye, tıbbi bakım ve aile üyeleriyle iletişime erişimlerinin reddedildiği bildirildi. Partiler arası bir milletvekili grubunun başkanlığındaki soruşturma, Suudi hükümetinden kraliyet ailesini ziyaret etme izni verilmesi için talepte bulundu.

Suudi yetkililer Mart ayında Bin Nayef’i gözaltına aldı ve açıklanmayan bir yerde diğer iki kıdemli kraliyet ailesiyle birlikte tutuluyor. Eski veliaht prens, pek çok kişinin söylediği gibi şu anki Veliaht Prens Muhammed Bin Salman tarafından gerçekleştirilen bir “saray darbesi” üzerine görevden alındı. Panel grubu, eski Veliaht Prens Muhammed Bin Nayef ve Prens Ahmed Bin Abdülaziz’i ziyaret etme hakkını talep etti. Panel, bölgede tutuklu bulunan Prenslerin ve diğer önemli siyasi figürlerin gözaltı koşullarını ve muamelesini belirlemeye çalışacaktır. Suudi Hükümetine, Prenslerin bulunduğu yerlere erişim ve bilgi verilmesi talebinin ardından, İngiltere’deki Suudi Büyükelçiliği, panel başkanı milletvekili Crispin Blunt Londra’da gayri-resmi bir toplantı için davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.