islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4454
EURO
34,7775
ALTIN
2.442,56
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C

İngilter ve ABD’den’Ukrayna’dan çıkın’ talimatı

İngilter ve ABD’den’Ukrayna’dan çıkın’ talimatı
27 Ocak 2022 11:11
A+
A-

ABD’nin ardından İngiltere de Kiev Büyükelçiliğ’ine de Ukrayna’yı terk etmeleri talimatı yapıldı. Ukrayna ise bu kararı “aşırı tedbir” olarak algıladı.

Twitter’dan paylaşılan açıklamada “İngiliz Büyükelçiliği açık kalmaya devam ediyor ve gerekli çalışmaları yapmaya devam edecek”  ifade edildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko tarafından açıklamada, “Amerikan tarafının böyle bir adımını erken ve aşırı tedbir olarak görüyoruz” dedi.

ABD DE TALİMAT VERDİ

Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna’daki büyükelçiliğine bölgede artan gerilim sebebiyle ülkeyi terk etmelerini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı zorunlu olmayan personelinin de ülkeden ayrılmasına izin verirken, Ukrayna’daki ABD vatandaşlarından da benzer bir seçeneği düşünmesini talep etti.

Açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı önemli bir askeri harekat planladığına dair haberler olduğu ifade edildi.

Ukrayna sınırına 100 bin kişilik askeri birliklerini konuşlandıran Rusya ise, Ukrayna’yı işgal etmeyi planladığı iddiaları yalanladı.

LETONYA’DAN ‘UKRAYNA’YA SEYAHAT ETMEYİN’ UYARISI

Letonya, vatandaşlarına Ukrayna’ya seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics yaptığı açıklamada, Rusya ile NATO arasındaki artan gerilim nedeniyle gerekirse Kiev büyükelçilik personelinin de tahliye yapacağını açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.