islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5011
EURO
34,7241
ALTIN
2.486,93
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

İngiltere: İslam Düşmanı Gruplara Karşı Kısıtlamalar

İngiltere: İslam Düşmanı Gruplara Karşı Kısıtlamalar
29 Şubat 2020 14:09
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İngiliz parlamentosu, iki sağcı terör grubuna üyeliği yasadışı suç unsuru haline getirmek üzere bir tasarı süreci başlattı. Hükümet, zaten yasaklanmış sağcı grup Ulusal Eylem’in yeni adı olan Sonnenkrieg Tümeni ve Sistem Direnci Ağı’nı yasaklayacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Priti Patel, Almanya’daki son saldırıların şiddet içeren aşırıcılık tehdidini örnek göstererek terörle mücadele polisi için fonları artırarak ve teröristleri daha uzun süre gözaltında ya da hapiste tutacak yasal zemini güçlendirerek halkın güvenliğini artırmaya çalıştıklarını belirtti.

Sonnenkrieg Tümenini yasaklama emrinin bir parçası olarak, Partiya Karkeren Kürdistan’a (PKK’ya), Teyre Azadiye Kürdistan’a (TAK’a) ve Hezen Parastina Gel’e (HPG’ye) üye olmak da yasaklandı. Daha önce PKK’ya üyelik suçtu ama onun farklı adları olan TAK ve HPG’ye üye olunabiliyor, bunların serbestçe toplantıları, para toplama çalışmaları düzenlenebiliyordu. Bununla birlikte PKK’nın Suriye kolu olan YPG ve PYD örgütlerine karşı bir kısıtlama getirilmedi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.