islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İNGİLTERE’DE 2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ GIDA YARDIMI ALDI

İNGİLTERE’DE 2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ GIDA YARDIMI ALDI
22 Mayıs 2023 15:56
A+
A-

BBC News’in haberi şöyle:

İngiltere’de resmi verilere göre bir yılda ailelerin yaklaşık yüzde 3’ü, yani en az 2,1 milyon kişi, gıda yardımına başvurmak zorunda kaldı.

Nisan 2021 – Mart 2022 arasını kapsayan Çalışma ve Emeklilik Bakanlığı (DWP) verileri, sosyal yardım alan ailelerde bu oranın yüzde 11’e ulaştığını gösteriyor.

YORUMUMUZ

İngiltere dünya siyasetinin merkez. Dünya finans merkezlerin de en büyüğü. Üstelik hâlâ sömürdüğü müstemlekeleri de var. Demokrasisi de işliyor.

Böyle olmakla birlikte insanların bir kısmı yakıt giderlerini karşılayamıyor. Yüzbinlerce insan ikinci bir işte çalışmak zorunda. Daha ucuz olduğu için hazır gıdalar tercih ediliyor. Pahalılık son 45 yılın zirvesinde. Son haber ise daha bir ürkütücü: İki milyonu aşkın insan gıda yardımına başvurmak zorunda kaldı.

Biz de hayat pahalılığının sebeplerini ve sorumlularını araştıralım. Araştıralım da azınlığın düzeni olan kapitalist sistemin İngiltere gibi bir ülkeyi nasıl etkilediğini de düşünelim. Batıyı taklit eden Ülkemizin de olumsuzluklardan etkileneceğini bilelim.

Bu dönemde halk olarak, aile fertleri ve akraba olarak birbirimizle yardımlaşmayı artıralım. Böylece yaşam yükümüzü azaltırken Allah’ımızın da sevgisini kazanalım.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.