islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2873
EURO
34,8065
ALTIN
2.400,39
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

İSRAİL’İN MİLYON DOLARLIK TROL ÖRGÜTÜ İFŞA OLDU!

İSRAİL’İN MİLYON DOLARLIK TROL ÖRGÜTÜ İFŞA OLDU!
16 Aralık 2023 12:34
A+
A-

İsrail’in Milyon Dolarlık Trol Örgütü: J-Ventures, İfşa Oldu!

ABD’de faaliyet gösteren ve İsrail eleştirisine karşı önemli kişi ve kurumları etkisizleştirmeyi hedefleyen J-Ventures adlı örgüt adlı örgüt, ifşa oldu.

J-Ventures adlı örgüt, Silikon Vadisi’ndeki teknoloji şirketi yöneticilerinden büyük finansörlere kadar geniş bir ağdan aldığı güçle Filistin yanlısı kişileri sindiriyor ve işlerini ellerinden alıyor. Örgüt, gizli bağlantıları sayesinde İsrailli yetkililerle de yakın işbirliği içinde bulunarak, eleştirel sesleri bastırmak amacıyla çeşitli baskı stratejileri ve iş dünyasındaki etkili kişilerle işbirliği içinde bulunuyor. Bu çabalarıyla J-Ventures, İsrail’e yönelik eleştirilere karşı etkili bir karşı hamle stratejisi yürütüyor.

Gizli Planları Ortaya Çıktı

ABD’de faaliyet gösteren ve İsrail’i eleştiren kişileri hedef alan J-Ventures adlı gizli örgüt, Filistin yanlılarını sindirmek ve etkisizleştirmek amacıyla geniş çaplı bir plan yürütüyordu.

J-Ventures, Silikon Vadisi’ndeki teknoloji şirketi yöneticilerinden büyük finansörlere, hatta İsrailli yetkililere kadar uzanan etkili bir ağ oluşturarak Filistin yanlısı bireyleri sindirme amacı güdüyordu.

Gazetecilerin Açığa Çıkardığı Bilgiler:

Gazeteciler Jack Poulson ve Lee Fang, J-Ventures‘ın iç yapısına sızarak örgütün Gazze’ye yönelik saldırılarda etkili olmak için nasıl planlar yaptığını açığa çıkardı.

J-Ventures‘ın Filistin yanlılarına karşı uyguladığı baskı stratejileri, medyada İsrail’in savunmasını güçlendirmek amacıyla geliştirdiği “hasbara” faaliyetleri çerçevesinde, video konferanslar düzenliyordu.

300 Kişi ve Kurumun İfşa Edilmesi:

Grubun içinde yer alan 300’den fazla etkili ismin ifşa edilmesi, örgütün ne kadar geniş bir çapta faaliyet gösterdiğini ortaya koydu.

Üniversitelerdeki Baskılar ve İşten Çıkarmalar:

J-Ventures örgütünün ifşa olmasından sonra,  Filistin destekçilerini hedef alarak üniversitelerdeki baskıları ve işten çıkarmaları nasıl organize ettiği de ortaya çıktı..

Wix’in Dublin merkezli çalışanı Courtney Carey, ekimin sonlarında sosyal iş ağı ve paylaşım platformu LinkedIn’de “Filistin için özgürlük” yazılı paylaşımının ardından kısa bir süre içinde işten çıkarılmıştı.

Diplomatik İlişkiler ve Uluslararası Etkileme Çabaları: J-Ventures’ın diplomatik ilişkilerde nasıl rol aldığı, ABD Kongresi’ne ve medyaya nasıl baskı yaptığı.

İsrail’in milyon dolarlık trol örgütü J-Ventures‘ın faaliyetleri, sadece Filistin yanlılarını hedef almakla kalmayıp aynı zamanda ABD’deki etkili isimleri de içine alarak geniş çaplı bir planı ortaya koymaktadır. Bu ifşa ile örgütün karmaşık yapıları ve etki alanları gün yüzüne çıkmış durumda.

HABER YORUM

7 Ekim’den bu yana İsrail terör örgütünün yaptığı soykırımı, gerek sosyal medya aracılığıyla gerekse Tv ekranlarından izliyor ve üzülüyoruz. Ancak üzülmek bir yere kadar geçerli olsa gerekir. Bu üzüntülerimiz bizi, Müslümanların kendi sosyal medya platformlarını kurup sevk ve idaresi konusunda adımlar atmaya teşvik etmiyorsa, üzülmemizin ve ağlamamızın pek bir kıymeti de yoktur.

ABD Menşeli Sosyal medya platformlarının, Gazze soykırımı esnasında İsrail lehine tutunduğu tavrı hepimiz biliyoruz.

Mirat Haber olarak, Gazzeli Çocuklar için hazırladığımız dua videomuz bile, şiddet içerikli olduğu gerekçesiyle engellendi. Yani şiddeti gerçekleştirenler masum, şiddeti sosyal medyada paylaşanlar ise suçludur algısı oluşturuldu.

Son olarak  J-Ventures adlı trol örgütünün deşifre olması, Siyonist mantığın nasıl çalıştığını bir kez daha gözler önüne serdi. Filistin’de ki Müslümanlar, haklı davalarında sesi kısılarak haksız konuma getirilmeye çalışıldı. “İsrail’in kendini savunma hakkı vardır” kılıfı giydirilmiş birçok paylaşım ve haberler, bu trol ordusu tarafından yayıldı. Diğer taraftan da, Filistin lehine paylaşım yapanlar engellenirken, bu paylaşımları yapan birçok kişi de işinden oldu.

Milyon dolarlık bu J-Ventures adlı trol örgütünün deşifre olması, bu alanda Müslümanları çalışmaya sevk eder mi bilemiyoruz. Bunu zaman gösterecek. Ama çalışmaya sevk etmeli ve Müslümanlar geniş bir ağı kapsayan sosyal medya platformlarını bir an öce kurmalıdır görüşünü taşıyoruz.

www.youtube.com

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.