islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6139
EURO
34,8224
ALTIN
2.509,77
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İngiltere’de Güve İstilası!

İngiltere’de Güve İstilası!
4 Ağustos 2022 10:51
A+
A-

İngiltere’nin başı bir türlü beladan kurtulmuyor. Salgın hastalıklar, hastanelik eden bitkiler ve sıcak hava dalgasından sonra şimdi de devasa boyuttaki canavar güveler insanlara korku saldı. Sosyal medya platformlarında devasa boyuttaki güvelerin fotoğrafları dolaşıyor. Bu hafta iki kez görüntülenen güvelerle ilgili çalışma başlatıldı.

İngilizler bu hafta içinde hatta 24 saat bitmeden görüntülenen iki dev güveyi konuşuyor. Sosyal medya platformlarına bomba gibi düşen iki dev güvenin fotoğrafları korku saldı.

Kanatlarını açtıklarında boyutları 7,5 santime ulaşan güvelerden biri bir kişinin penceresinden bakarken ortaya çıktı. Hemen fotoğrafını çekip paylaşan kişi: “Alacaklı gibi evime dadandı” yorumunu yazdı.

Ülkemizde Çingene güvesi (Lymantria dispar) olarak da bilinen bu güvelerin diğeri ise 10 santimlik boyutuyla görenlerin ağzını açık bırakmasına neden oldu. Sosyal medya kullanıcılarından biri fotoğrafın altına: “Gördüğünüz yerde ışıkları kapatın ve saklanın. Umarım yeni bir odak noktası bulur” dedi.

GÜVELERİN ZARARLARI NELERDİR?
Genellikle mutfaklara dadanan güveler aslında insanları ısırmaz. Bulgur, pirinç gibi bakliyatların içinde yuvalanan güveler dikkat etmediğiniz takdirde mutfağınızı ele geçirebilir.

Kelebeğe benzemesi dolayısıyla kelebekle karıştırılabilen bu böcek türünün boyu 1 cm civarındadır. Yiyeceklerinize zarar veren, paket halinde pirincinizi, bulgurunuzu atmak zorunda bırakan bu küçük canlılar, insana ise zarar veremez. Güve ısırır mı diye endişe etmenize gerek yok.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.