islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4915
EURO
34,9207
ALTIN
2.436,78
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Akşener’den Cumhurbaşkanı Adayı Açıklaması

Akşener’den Cumhurbaşkanı Adayı Açıklaması
26 Kasım 2021 14:24
A+
A-

Bir televizyon programında gündeme ilişkin bazı açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni partilerin Millet İttifakı’na katılması doğrultusundaki tartışmalar hakkında konuştu.

13.Cumhurbaşkanı’nın Millet İttifakı’ndan olacağını iddia eden Akşener, seçimlere yaklaşılırken ittifakın zorunlu olduğunu vurguladı. 2023’de ya da daha öncesinde Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken kaç parti ile bir araya gelecekleri konusunda henüz bir netlik olmadığını açıkladı.

Kaynak İsrafının ve Yolsuzluğun Önlenmesi Lazım

Ayrıca eğitim sistemi hakkında da konuşan Akşener, “Ben okullardaki eğitim sebebiyle ben buradayım. Bu okulları açan hükümetin kendisi. Bu plansızlığı ortadan kaldıracağız. Mülakatı kaldırılacak” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Hemen atamaların yapılması gerekiyor. Bunların da peyderpey yapılması gerekiyor. Devlet okullarında sanat, spor bölümleri yok. Bana diyecekler ki kaynak yok. Kaynak israfı ve yolsuzluğu ortadan kaldırdığınız zaman ortaya çıkacak olan kaynaklara şaşırırsınız.

Biz Kendisini Dürüst Buluyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan hakkında, “Biz kendisini dürüst buluyoruz” diyen Akşener, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati’nin paylaşımlarına dikkat çekerek, “Kendisi sanırım yeni Bakan adayı, öyle anlaşılıyor” dedi.

Denge Denetleme Mekanizması Ortadan Kalktı

Son dönemde kurun hızlı artışına değinen Akşener, şunları söyledi:

Denge denetleme mekanizması ortadan kalktı. Her şey Erdoğan’ın tercihleri. Şimdi kuyrukları gösterdiniz. Saray ayrı bir dünyadır. Sizi vatandaştan koparır. Ayrı paralel bir dünya yaratır. Her türlü zammı pompaya yansıtmak durumunda olan bir program var. Biz Çin’i örnek alarak yola çıktık şimdi Bangladeş’e doğru ilerliyoruz. Dünyaya diyorlar ki ‘bizde ucuz iş gücü var.’ Gelin buraya yatırım yapın. Burada demokrasi ve adalet yok. Ucuz iş gücü sunmanıza rağmen eksiklikler olduğu için.”

Biz Bir Sistem Kurarak Tarımı Kalkındıracağız

“Enflasyon insanları fakirleştiriyor. 4 sınıf diye bir kavramımız var. Buraya şu kadar ekmelisiniz diyorsunuz. Tarım konusu artık dünyada bir milli güvenlik meselesidir. Çiftçileri tarımdan çıkarak bir sistemden bahsediyoruz. Çiftçiyi teşvik etmek için biz yapacağız sigortasını. Atatürk Orman Çiftliği’ni (AOÇ) talan ettiler. Biz ise orada bir sistem kurarak tarımı kalkındıracağız.

Yazılım mühendislerimiz şu anda yurt dışına çıkıyorlar, bu duruma o kadar üzülüyorum ki. Bizim beyinlerimiz ortadan kalkıyor, göz ediyorlar. Savunma Sanayi’de onlar olmasa bu ülke ne yapacak. Bunları önlemenin yolu ise yandaş kayırmayı ortadan kaldırmaktan, adaletten, liyakatten ve demokrasiden geçiyor.

Biz ısrarlı bir şekilde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Anadolu’yu gezerek, sorular soruyor, cevaplar vermeye çalışıyoruz. Ben ziyaretlerimde herhangi bir partiyi yermiyorum. Propaganda yapmıyorum. Gelip kulağıma ‘abla şunlar var, dile getirir misiniz’ diyorlar. İnsanlar çok fakirleşti. Çocuklarda vitaminsizlik yüzünde bodurluk başladı. İnsanlar 23 ayın sonucunda dertlerini anlatmaya başlıyorlar. Ben vakitsizlikten dolayı vatandaşın kürsüsü diyerek Meclis’e getirdim. Girdilerde teşvik edeceksiniz. Nakit yardımının da yapılması gerekiyor.

Biz Birbirimize Saygılıyız

Bizim Millet İttifakımızın sistemini Cumhur İttifakı’nın sistemi gibi kabul edip ona göre sorular soruyorlar. Bizim onlardan daha farklı çözümlerimiz var. Bizim ittifakımızda rekabet var ama biz birbirimize saygılıyız.

ETİKETLER: Meral Akşener
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.