islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İNGİLTERE’DE MÜLTECİ ÇOCUKLAR NEDEN KAYBOLUYOR?

İNGİLTERE’DE MÜLTECİ ÇOCUKLAR NEDEN KAYBOLUYOR?
25 Ocak 2023 17:00
A+
A-

İngiltere’de 200 Mülteci çocuğun kaybolması gündem oldu. Kaybolan mülteci çocukların İnsan kaçakçıları tarafından kaçırıldığı iddiası, ülkeye bomba gibi düştü.

Devletin kontrolündeki pansiyonlardan kaybolan çocukların, insan kaçakçıları tarafından kaçırıldığı ülke gündemini işgal ediyor. İngiltere İçişleri Bakanlığı yetkilisi Simon Murray, çocukların kaybolduğunu doğruladı.

Murray, kaybolan çocukların takip edilerek çoğunun bulunduğunu söylese de, kamuoyu bu açıklamalardan tatmin olmuşa benzemiyor. Zira bulunan çocuk sayısının kaç olduğu noktasında net bir sayı veremeyen bakanlık, olayın üzerindeki sis bulutunu dağıtabilmiş değil.

HABER YORUM

Savaştan kaçan çocukların, daha iyi bir yaşam için gittikleri Avrupa ülkelerinin çokta güvenli olmadığı, bu haber ile birlikte tekrar tescillenmiş oldu.

Anlaşılan o ki İngiliz Hükümetinin bu konuda ki keyfi tutumu, mülteci çocukların uyuşturucu çeteleri ve insan tacirlerinin eline geçmesine neden olmuş.

İngiltere insan hakları konusunda sınıfta kaldı

Avrupa’nın İnsan hakları konusunda en gelişmiş ülkesi olarak görülen İngiltere, bu konuda sınıfta kalmış görünüyor.

Bu olay ve benzerlerinin bizlere öğrettiği gerçek şu ki, bütün dünyanın İnsan Hakları konusunda İslam’ın kriterlerine ihtiyacı vardır.

“Biz de insan hakları vardır” demekle olmuyor. Bu söylenenlerin hayata geçirilmesi, ülkenize gelen ve misafir konumunda olan bu çocukların, İngiliz vatandaşı olan çocuklar kadar değerli ve korunaklı bir statüde olması gerekiyor.

İnsanlık onuru bunu gerektirmez mi?

Şaban DOĞAN

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.