islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İngiltere’den 5 Rus Bankasına Yaptırım

İngiltere’den 5 Rus Bankasına Yaptırım

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali üzerine Avrupa’dan cılız da olsa sesler gelmeye başladı. İngiltere, Rusya’nın pek de etkin olmayan 5 bankasına yaptırım kararı aldı.

Karar İngiltere Başbakanı Boris Johnson tarafından duyuruldu. Johnson, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal için bahaneler peşinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

“En kötüsü olursa, 44 milyon erkek, kadın ve çocuktan oluşan bir Avrupa ülkesi, Putin’in dün gece anlattığı saçma ve hatta mistik nedenlerle hiçbir gerekçe gösterilmeden yürütülen geniş çaplı bir saldırganlık savaşının hedefi haline gelir.”

“DAHA FAZLA YAPTIRIM UYGULAYABİLİRİZ”

İngiltere’nin Rus yayılmacılığına karşı önlem olarak 5 banka ve bazı oligarklara karşı yaptırım kararı aldığını belirten Başbakan Johnson, ilk etapta, Rossiayaz Bank, Isbank, General Bank, Promsvyazbank ve Black Sea Bank‘ın adını verdi.

Yaptığımız araştırmalarada adı geçen bankaraların Avrupa ve Batı piyasalarında pek de etkin olmayan bankalar olduğunu ortaya çıktı.

Johnson ayrıca Gennady Timchenko, Igor Rotenberg ve Boris Rotenberg isimli 3 varlıklı kişiye yaptırım uygulanacağına da işaret ederek “bu şahısların İngiltere’de sahip oldukları tüm varlıklar dondurulacak, ilgili kişilerin buraya seyahat etmeleri yasaklanacak ve İngiltere’de kişi ve kuruluşlarının onlarla herhangi bir ilişkisi olmasını yasaklayacağız” dedi.

Gerektiğinde daha fazla yaptırım yapacaklarını öne süren Johnson, gerektiği durumlarda ikinci adımı da atarak yaptırım alanını genişleteceklerini öne sürerek, “uzun süreli bir kriz için kendimizi hazırlamalıyız” dedi.

“UKRAYNA DAHA FAZLA ASKERİ YARDIM TALEBİNDE BULUNDU”

Johnson, dün gece Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmesinde, Ukrayna’nın daha fazla askeri yardım talebinde bulunduğunu aktardı.

İngiltere’nin Ukrayna’ya destek sunmaya devam edeceğini söyleyen Johnson, daha fazla yardım talebini de dikkate alacağını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.