islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İNSANLAR KÖPEK OLMUŞ…

İNSANLAR KÖPEK OLMUŞ…
27 Eylül 2023 10:31
A+
A-

Yaşadığımız çağda kendini modern olarak gören insan, zaman zaman akıllara durgunluk verecek saçmalıklara imza atabiliyor.

Almanya’da kendilerini “köpek” olarak tanımlayan bir grup “insan” başkent Berlin’deki Platz demiryolu istasyonunda bir araya geldi ve havladı.

Geçtiğimiz aylarda Japon bir YouTube kullanıcısı, köpek olma yolundaki serüvenini ‘hayranlarıyla’ paylaşmış, 22 bin dolarlık bir kostüm giyerek köpek kılığına girmişti.

Japonyalı Toco, “Köpek olmak istemenin garip olduğunu düşünüyorlar. Ben de bu sebepten gerçek yüzümü gösteremiyorum” diyerek, “Hiper gerçekçi” olarak tanımlanan bir köpek kostümü giydi ve güya hayvan olma hayalini gerçekleştirdi. Sokağa çıkarak diğer köpeklerle iletişime geçen Toco, kendince köpek olma duygusunu yaşadı.

HABER YORUM

“Delinin biri kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış” der atalarımız. Böyle bir haberi okumak ve yazmak bana yeteri kadar sıkıntı verdi ama kendini modern ve özgür olarak gören insanın saçmalamada sınır tanımayacağını siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istedim.

Anlaşılan o ki bu Japon YouTuber’ın ve ona destek verenlerin kimlik bunalımları tavan yapmış durumda. “Özgürlük” ve “tercih” kavramları adı altında, zırvalamada zirve yapmış bu insanlar için, Kur’an penceresinden bakarak söyleyebileceğimiz çok şey var…

Öncelikle şunu söyleyebiliriz ki  yüce Rabbimiz İnsanı “Eşrefi Mahlukat” ‘Yaratılmışların en şereflisi’ olarak yaratmıştır.  Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimde Allah (cc); “And olsun Biz, insanoğluna şan, şeref ve nimetler verdik; onları karada ve denizde taşıdık, kendilerine güzel güzel rızıklar verdik ve onları yarattıklarımızın çoğundan üstün kıldık.” (İsra, 17/70) buyurarak bu gerçeği ortaya koymuştur.

İnsan, İslam gerçeğinden uzaklaştığı zaman düşeceği trajikomik duruma en güzel örnek olan bu olay, mitolojilerde var olan bir durum. Ancak günümüzde de reeankarnasyona inanan ve tekrar dünyaya geldiğinde bir hayvan bedeninde zuhur edeceğine inanan insanlar azımsanmayacak kadar çoğunlukta.

Kim bilir belki de yüce rabbimiz bu olay ile insanlığa, “İslam çizgisinden ayrıldığınız zaman düşeceğiniz durum tam da bu” mesajı vermektedir.

MİRATHABER.COM

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.