islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5967
EURO
34,8230
ALTIN
2.410,99
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Kosovalı barış güçleri yurtdışına ilk göreve gönderildi

Kosovalı barış güçleri yurtdışına ilk göreve gönderildi
24 Mart 2021 14:10
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Kosova, genç ülkenin ilk uluslararası barışı koruma misyonunda yer alması için Kuveyt’e bir ordu müfrezesi gönderdi. Başkent Priştine’deki askeri kışlalarda üst düzey liderler ve Batılı askeri ataşelerin huzurunda 9 Mart’ta bir tören düzenlendi. Birim, ABD Merkez Komutanlığının talebi üzerine konuşlandırılacak. Kosova’nın hafif silahlı ordusunun 5 bin asker ve 3 bin yedek askeri olması bekleniyor ve Birleşik Devletler tarafından yoğun bir şekilde destekleniyor.

Kosova, 2008 yılında Sırbistan’dan bağımsızlığını ilan etti. Hareket, ayrılıkçı etnik Arnavut isyancılar ile Sırp güçleri arasında, Sırp birliklerini dışarı atmak ve bir barış gücünün içeri girmesine izin vermek için 78 günlük bir NATO hava kampanyasının ardından ve 1999’da sona eren kanlı bir savaşın ardından geldi. Batılı ülkelerin çoğu tarafından tanınıyor, ancak Belgrad ve müttefikleri Rusya ve Çin tarafından tanınmıyor. Kosova’dan gelen barışı koruma müfrezesi, Iowa Ulusal Muhafızları’nın komutası altında olacak. Kuveyt’te beklenen konumları veya konuşlandırılacak barış güçlerinin gerçek sayısı hakkında kesin ayrıntı verilmedi. Ancak törende 32 kişilik bir müfreze sıraya girdi. 3 bin 400 askerden oluşan Kosova Güvenlik Gücü, adı planlandığı gibi silahlı kuvvetler olarak değiştirilmemesine rağmen iki yıl önce düzenli bir orduya dönüştürüldü. Kosova konusundaki gerginlikler Balkanlar’da bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.