islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4666
EURO
34,7738
ALTIN
2.441,31
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İnzivada Garip Rüyalar Görenlerin Sayısında Artış

İnzivada Garip Rüyalar Görenlerin Sayısında Artış
24 Nisan 2020 18:37
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Dünya çapında koronavirüs kilitlenmesi başladığından beri, birçok insan gerçekmiş gibi rüyalar görüyor. Şu dönemde pek çok kişi birbirini arayıp birbirlerini rüyada gördüklerini paylaşmakta. Google, “garip rüyalar” konusunda aramaların geçen yıl bu zamandan beri iki katına çıktığını belirlerken ve konuyla ilgili “siz de mi?” sorusunu soran yayınlar var. Uzmanlar bu durumu normalde hayallerimizin eski anılar ya da yeni olanların hafızaya işlenmesi olduğunu açıklıyorlar. Ancak şu anda deneyim ve duygular açısından normalde işlediğimizden çok daha fazlasına sahibiz. Çoğu zaman genellikle hiç rüya görmediklerini iddia eden çoğu insan uzmanlara göre şimdi rüya görmeye başladı. Aslında, normal koşullarda da rüya görüyorlar ancak onları hatırlamamaktalar.

Diğer yandan toplumda pek çok kişi için rüyaların manevi anlamları bulunmakta, kararlarını bunlara göre almaktalar.

Korona pandemisinde hayalleri analiz etmek açısından uzmanlar, özellikle rüyalar hafızanızda kalıyorsa o zaman bunları incelemenin ve düşünmenin faydalı olduğunu söylüyorlar. Bunlardan bazıları, hayalinizdeki her yönün sizin bir parçanızı temsil etmesine dayalı olan Gestalt analiz yöntemini kullanmayı öneriyor. Rüyalar bize uğraştığımız konuları hatırlatırken ya da bitmemiş olduğunu düşündüğümüz geçmişten gelen hatırlatma mekanizmaları olarak faydalı olabilir. Bizi bu konuda yapabileceğimiz bir şeye işaret edebilirler. Dolayısıyla bunları bir günsonu hafıza tasnif raporu olarak da ele alsak, bunları bazı manevi mesajlar olarak da ele alsak bu rüyaları düşünmek ve analiz etmek kendimizi tanımak için iyi bir imkandır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.