islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Irak’ın Sadr Şehri ölümcül patlama ile sarsıldı

Polis ve tıbbi kaynakların yaptığı açıklamaya göre, Irak’ın başkenti Bağdat’ın Sadr Şehri mahallesinde düzenlenen bombalı arabada en az dört kişi öldü ve 17 kişi yaralandı.

Irak’ın Sadr Şehri ölümcül patlama ile sarsıldı

Polis ve tıbbi kaynakların yaptığı açıklamaya göre, Irak’ın başkenti Bağdat’ın Sadr Şehri mahallesinde düzenlenen bombalı arabada en az dört kişi öldü ve 17 kişi yaralandı.

Mirat Haber Ajansı

Polis ve tıbbi kaynakların yaptığı açıklamaya göre, Irak’ın başkenti Bağdat’ın Sadr Şehri mahallesinde düzenlenen bombalı arabada en az dört kişi öldü ve 17 kişi yaralandı. Polis, arabanın çoğunlukla Şii bölgesinde yoğun bir ikinci el ekipman pazarına park edildiğini açıkladı. Irak’tan yapılan bir askeri açıklamada, patlamanın bir sivili öldürdüğünü, 12 kişiyi yaraladığını ve çok sayıda aracı ateşe verdiğini bildirdi. Sadr Şehrindeki sağlık görevlileri ölü sayısını dörde çıkardı. Askeri bağlantılı Security Media Cell’in bildirdiğine göre, patlamada beş otomobil de imha edildi. Bağdat polisi, patlamanın, marketteki park halindeki bir araca takılan patlayıcı bir cihazdan kaynaklandığını açıkladı.

Saldırı için acil bir sorumluluk üstlenilmedi. Ocak ayında Irak İslam Devleti ve Levant, DEAŞ savaşçılarının en az 32 kişiyi öldürdüğü iddia edilen ikiz intihar saldırılarından sonra Bağdat’ı vuran ikinci büyük ölümcül bombalama oldu. Irak’ın başkentinde neredeyse her gün meydana gelen büyük bombalı saldırılar, son yıllarda DEAŞ’ın 2017’de yenilmesinden bu yana durdu ve bu, Bağdat’a normal yaşamı geri getiren güvenlikteki genel iyileşmenin bir parçası. Ocak patlaması üç yılın en ölümcül olayıydı. Perşembe günkü saldırı, rakip Iraklı siyasi gruplar arasındaki gerilimin geçmişte sıklıkla şiddete neden olduğu bir seçim yılında gerçekleşti. Sadr şehrine adını veren ve milyonlarca Iraklıya komuta eden popülist din adamı Mukteda El Sadr, düşmanları arasında hem DEAŞ hem de İran destekli milislerle rakip Şii partileri sayıyor. Bölgesel rekabetle bağlantılı ayrı şiddet olayları, patlayıcı yüklü bir insansız hava aracının Irak’ın kuzey Irak’taki Erbil havaalanında ABD güçlerini hedef aldığını ve ayrı bir roket saldırısının yakınlardaki bir askeri üste bir Türk askerini öldürdüğünü gördü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.