islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4734
EURO
34,9533
ALTIN
2.437,28
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Katar hisseleri tam yabancı mülkiyete izin verme planında yükseliyor

Katar hisseleri, ülkenin yabancı yatırımcıların borsaya kayıtlı şirketlere tamamen sahip olmasına izin verebileceğini açıklamasının ardından bir yılda en fazla yükselen hisseler oldu.

Katar hisseleri tam yabancı mülkiyete izin verme planında yükseliyor

Katar hisseleri, ülkenin yabancı yatırımcıların borsaya kayıtlı şirketlere tamamen sahip olmasına izin verebileceğini açıklamasının ardından bir yılda en fazla yükselen hisseler oldu.

Mirat Haber Ajansı

Katar hisseleri, ülkenin yabancı yatırımcıların borsaya kayıtlı şirketlere tamamen sahip olmasına izin verebileceğini açıklamasının ardından bir yılda en fazla yükselen hisseler oldu. Bu, 1 milyar dolardan fazla denizaşırı girişi tetikleyebilecek bir hareket. Kabine, denizaşırı yatırımcıların borsada kayıtlı şirketlerin yüzde 100 ‘üne sahip olmasına izin verecek bir yasa tasarısını onayladı. Yasa uygulanırsa, şirketler artan limiti ayrı ayrı onaylamak zorunda kalacak.

Uygulama henüz teyit edilmemiş olsa da, karar, küresel kıyaslamalarda daha büyük temsiliyet kazanacak borsaya kayıtlı şirketlere yaklaşık 1,5 milyar dolarlık girişleri tetikleyebilir. Katar Menkul Kıymetler Borsası Endeksi, bir yılı aşkın süredir en yüksek yüzde 2,8 artışla 14 Ocak’tan bu yana en yüksek seviyesinde kapattı.

Katar hisse senetleri yükselişte

En çok fayda sağlayabilecek hisse senetleri arasında Qatar Islamic Bank SAQ, Masraf Al Rayan QSC ve Commercial Bank of Qatar bulunmakta. Hisse senetleri Perşembe günü sırasıyla yüzde 8.3, yüzde 5.5 ve yüzde 10 artarak ana gösterge üyeleri arasında yükselişe yol açtı. Gaz zengini ülke, yurt dışından girişleri çekmek isteyen diğer Körfez ülkelerinin benzer kararlarını takip ediyor. 2019’da Birleşik Arap Emirlikleri, yabancıların endüstrilerdeki işletmelerin yüzde 100’üne sahip olmasına izin vereceğini ve Suudi Arabistan, yabancı stratejik yatırımcılar için halka açık şirketlerin mülkiyetinde bir üst sınırı kaldırdığını belirtti. Bakanlar, özel işletmeler için pandeminin neden olduğu mali desteğin uzatıldığını da duyurdular. Özellikle önemli olan, bazı şirketlerin Eylül ayı sonuna kadar maaş ödemeleri ve kira ödemeleri için faizsiz borç para almalarına izin veren bir garanti programının uzatılmasıydı. Ülke, korona virüsün ikinci dalgasıyla mücadele etmek için kısıtlamaları sıkılaştırdığından bu ayın başlarında restoranlar, salonlar ve diğer eğlence mekanları tekrar kapandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.