islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5566
EURO
34,8396
ALTIN
2.431,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Irak’ta Fetvaya Rağmen Koronalılar Mezardan Çıkıyor

Irak’ta Fetvaya Rağmen Koronalılar Mezardan Çıkıyor

Mirat Haber Ajansı

Irak’ta salgının patlak vermesinin ardından, ülkenin farklı bölgelerindeki bazı aşiretler ve dini yetkililer, koronavirüs kurbanlarını yerel mezarlıklara gömmeyi reddetti. O zamanlar, cenazelerin cenazeden sonra hala bulaşıcı olabileceğine dair korkular vardı. Irak’ın güneyindeki Necef kentinde COVID-19 kurbanları için özel bir mezarlık oluşturulmasının arkasındaki ana sebep buydu. Şimdiye kadar ülkenin dört bir yanından İslam’da da farklı dini mezheplere mensup 4.000’den fazla COVID-19 kurbanını Necef’in yeni mezarlığına gömüldü. Sıkı önlemlerle salgının ilk aylarında, cenazeler genellikle gece yarısı yapılırdı ve sadece bir aile üyesinin katılmasına izin verilirdi. COVID-19 kurbanlarının birçok akrabası, ölülerinin yasını düzgün bir şekilde tutamadıklarını hissetti.

Son zamanlarda Dünya Sağlık Örgütü, ölüm sonrası mezardan bulaşma riskinin bulunmadığını ya da çok çok düşük olduğunu belirtti. Bu bilginin ardından ve ailelerin baskısı altında, Iraklı sağlık yetkilileri geçen hafta ailelerin belirli koşullar altında ölen COVID19’un cesetlerini yeniden gömmelerine izin vereceklerini açıkladı. En yüksek Şii otoritesinin direnişine rağmen, düzinelerce aile, akrabalarının kalıntılarını yeni mezarlık alanından aileleri tarafından geleneksel olarak kullanılan mezarlıklara taşımak için ısrar etti. Akrabalarının orada daha huzurlu olacağını düşündüklerini ve bir daha “koronavirüs mezarlığına” adım atmak zorunda kalmamalarını umduklarını söylüyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.