islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4642
EURO
34,8748
ALTIN
2.439,26
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İran Afganistan sınırı COVID-19 korkularıyla kapandı

İran Afganistan sınırı COVID-19 korkularıyla kapandı
Mirat Haber Ajansı

Afgan yetkililer Perşembe günü, Afganistan ile İran arasındaki sınır geçişinin koronavirüs salgını korkusu nedeniyle yolculara kapatıldığını doğruladı. Afganistan’ın İran sınırındaki batı Herat eyaletindeki yetkililer, sınır ötesi ticaretin devam edeceğini söyledi, ancak yolcuların İslam Qala geçidi üzerinden hareketinin bir sonraki duyuruya kadar askıya alındığı açıklandı. Valinin sözcüsü Jailani Farhad’a göre, geçiş noktası, COVID-19’un varyantlarının yayılmasıyla ilgili korkular nedeniyle İranlı yetkililer tarafından kapatıldı.

Başkent Kabil’de Halk Sağlığı Bakanlığı Perşembe günü Afganistan’ın salgının üçüncü dalgasının ortasında kritik bir duruma girdiğini açıkladı. Bu haftanın başlarında Afganistan, insanları önleyici tedbirlere uymaya ikna etmek için din bilginlerinin desteğiyle ülke çapında bir kampanya başlattı. Ülkenin Hac ve Din İşleri Bakanı Muhammed Qasim Halimi, din bilginlerini insanları koronavirüs tehdidi konusunda eğitmeye ve Halk Sağlığı Bakanlığı yönergelerini takip etmeye teşvik etmeye çağırdı. Sağlık bakanlığı sözcüsü Dr. Mirwais Alizay, şu ana kadar ülke genelinde 400.412 kişinin koronavirüs için test edildiğini söyledi. Bunlardan 59.576 kişinin virüse yakalandığı ve 2.618 kişinin de virüs nedeniyle hayatını kaybettiği tespit edildi. Benzer şekilde, salgının başlangıcından 52.974 kişinin iyileştiğini söyledi. Yeni Delhi’deki Afgan Büyükelçiliği, Hindistan’da şiddetli vakalar nedeniyle en az 30 Afgan öğrenci ve ziyaretçinin öldüğünü söyledi. Afganistan, virüsün Aralık 2019’da Çin’de ilk kez tespit edilmesinden en az üç ay sonra COVID-19’un yarattığı korkunç zorlukla yüzleşmek için uyanmıştı. Tehdit, binlerce panik yaşayan Afgan mültecinin zorla geri dönmeye başlamasıyla ülkenin İran’la batı sınırını vurmaya başladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.