İran destekli Afgan milisler Suriye’nin Palmira bölgesindeki en büyük Şii türbesini inşa ediyor

İran yanlısı Afgan Şii Fatemiyun Tugayı, Suriye’nin Palmira kentindeki Hüseyiniye Aal Al-Beyt Şii cemaat binasının inşaatına yeniden başladı. Milisler, finansman yetersizliği nedeniyle geçen ayın ortasında inşaatın durmasının ardından Şii türbesinin inşaatını tamamlamak için İran Devrim Muhafızlarından mali destek aldı.

Mirat Haber Ajansı

İran yanlısı Afgan Şii Fatemiyun Tugayı, Suriye’nin Palmira kentindeki Hüseyiniye Aal Al-Beyt Şii cemaat binasının inşaatına yeniden başladı. Milisler, finansman yetersizliği nedeniyle geçen ayın ortasında inşaatın durmasının ardından Şii türbesinin inşaatını tamamlamak için İran Devrim Muhafızlarından mali destek aldı. Tapınak, ritüelleri gerçekleştirmek için ayrılmış bir bölüm ve kültürel ve ideolojik referanslar için ayrılmış bir bölüm ve ayrıca milislerin ve ailelerinin evliliklerini kayıt altına almak için bir ofis ile üç kattan oluşuyor. Türbe, Suriye çölünde İranlı milisler tarafından kontrol edilen bölgelerin en büyüklerinden biri.

Geçen hafta yerel kaynaklar, İran Devrim Muhafızları tarafından desteklenen bir başka milis olan Harakat Al-Nujaba milislerinin Rakka kırsalındaki Maadan şehrinde ele geçirdiği bir evi Husseiniya’ya dönüştürdüğünü söyledi. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde İran, bir dizi Suriye şehri ve vilayeti üzerindeki kontrolünü genişletti ve Suriye rejiminin otoritesi yerine kendisine bağlı milislere öncelik verdi.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

13 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

13 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

14 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago