islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5334
EURO
34,9533
ALTIN
2.431,20
BIST
9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Iron Man Zırhıyla Donatılan Robot Neler Yapacak?

Iron Man Zırhıyla Donatılan Robot Neler Yapacak?
20 Ocak 2022 13:10
A+
A-

İtalya’da doğal afetlerin sonrasında molozları kaldırarak ve enkazın üstünde uçarak insanların yaşamını kurtarabilecek “iCub” adlı bir robot yapıldı.

İtalya’da doğal afetlerin sonrasında molozları kaldırarak ve enkazın üstünde uçarak insanların hayatını kurtarabilecek ‘iCub’ adlı bir robot geliştirildi. Marvel evrenindeki süper kahramanlardan olan Iron Man’e benzeyen bir zırhı olan robotun yakın zamanda kullanılabileceği açıklandı.

İtalyan mühendisler, doğal afetler esnasında enkaz altında kalanları bulmak amacıyla süper kahraman Iron Man tarzı uçan bir robot yaptı.

ARAMA-KURTARMA EKİPLERİNE YARDIM EDECEK

‘iCub” isimli robotun molozlardan geçip zorlu arazide uçarak arama-kurtarma ekiplerine yardım edebileceği ifade edildi.

İtalya’nın Cenova kentinde yer alan Istituto Italiano di Tecnologia’daki (IIT) mühendislerin ürettiği robot, avuçlarındaki robotik sistemler ile itici roketler kullanarak havada dolaşacak.

Aynı zamanda, 104 santimetre uzunluğa olan iCub’ın, kompakt boyutunun onun insanların veya droneların erişemeyeceği noktalara ulaşmasına izin vereceği aktarıldı.

ROBOT TEKNOLOJİLERİ ÇÖZÜM NOKTASINDA HALA GERİDE

Bununla beraber, Istituto Italiano di Tecnologia’daki (IIT) uzmanlara göre, robotik alanı, felaket senaryolarına uygun maliyetli çözümler sunma noktasında hala geride kalıyor.

DOĞAL AFETLER NEDENİYLE HER YIL YAKLAŞIK 90 BİN İNSAN ÖLÜYOR

Enstitünün web sitesinde, “Her yıl dünyada yaklaşık 300 doğal afet gerçekleşiyor. Bu olaylar yaklaşık 90 bin insanı öldürüyor ve 160 milyon insanı etkiliyor. Maalesef robot alanı, bu felaket senaryolarında uygun maliyetli çözümler sunmak için hala geride kalıyor.” açıklaması yapıldı.

Öye yandan, mühendisler iCub’un 15 yıldan uzun süre boyunca geliştirildiğini ve ismini Rudyard Kipling’in The Jungle Book isimli eserindeki insan yavrusundan aldığını ifade etti.

iCub’ın piyasaya ne zaman sürülebileceğiyle ilgili net bir tarih verilmezken, çok yakın zamanda görevlerine başlayabileceği aktarıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.