islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5032
EURO
34,9839
ALTIN
2.430,21
BIST
9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Macaristan milletvekilleri LGBT karşıtı önlemler paketini onayladı

Macaristan milletvekilleri LGBT karşıtı önlemler paketini onayladı
Mirat Haber Ajansı

Aralık ortasında, Macar milletvekilleri ülkenin LGBT topluluğunu hedef alan bir yeni tedbir paketi onayladı. Hükümet, geleneksel değerleri savunmak için hareket ettiğini söylüyor. Başbakan Viktor Orban’ın milliyetçi, muhafazakar hükümetine sadık milletvekilleri tarafından ezici bir çoğunlukla kabul edilen bir yasa, evlat edinmeyi evli çiftlerle sınırlandırarak eşcinsel çiftlerin çocuk evlat edinmesini etkili bir şekilde yasaklıyor. Yasağa ilişkin istisnaların aile işleri bakanı tarafından onaylanması gerekecek. Hükümet, son aylarda LGBT karşıtı söylemini keskinleştirdi. Orban, Ekim ayında eşcinsellerin, eşcinsel karakterlerin yer aldığı bir çocuk kitabıyla ilgili tartışma yaparken “sapıkların çocukları yalnız bırakması” gerektiğini söyledi. Milletvekilleri, annenin kadın, babanın erkek olduğunu belirten anayasa değişikliğini de onayladı.

Orban iktidara geldikten sonra kabul edilen anayasa, evliliği yalnızca bir erkek ve bir kadın arasında olarak tanımlamıştı. Hükümet değişikliği, Batı’daki yeni ideolojik süreçlerin çocukları, olası ideolojik veya biyolojik müdahalelere karşı korumayı zorunlu kıldığını söyleyerek açıkladı. Aynı değişiklik, çocukların cinsiyetini doğumda kendilerine verilen cinsiyet olarak tanımlıyor ve çocukların Macaristan’ın Hristiyan kültürüne göre yetiştirilmesini sağlıyor. Mayıs ayında, bir kişinin cinsiyetini yasal olarak değiştirmesi yasağı yürürlüğe girdi ve hak grupları, bunun transseksüel Macarları ayrımcılığa maruz bırakacağı uyarısında bulundu. 2018’de bir hükümet kararnamesi, üniversitelerin cinsiyet çalışmaları üzerine ders vermesini yasakladı.

Hükümet sözcüsü Zoltan Kovacs, anayasanın artık aileleri ve çocukları Avrupa’da bile benzersiz bir şekilde koruduğunu söyledi. Mevzuat değişikliklerinin amacının çocukların rahatsız edilmeden gelişimini sağlamak olduğunu söyledi. Uluslararası Af Örgütü Macaristan direktörü David Vig, yeni yasaları ayrımcı, homofobik ve transfobik olarak nitelendirdi. Buna ek olarak, kısa bir süre önce, Aile Bakanı Katalin Novak, Facebook sayfasında kadınların erkeklerle her zaman profesyonel olarak rekabet etmeye çalışmamaları gerektiğini söylediği bir video mesajıyla feministlerin çığlığını ateşledi. Aynı zamanda, Macar milletvekilleri seçim yasasında bir değişiklik yaptı. Yapılan değişikliklere göre, ulusal seçimlere katılmak isteyen partilerin 19 ilden en az 14’ünde aday göstermeleri ve daha önce gerekenden çok daha fazla sayıda bireysel aday ortaya koymaları gerekecek. Hükümet, bunun sahte partilerin devlet fonları talep etmesini önlemek olduğunu söylüyor.

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Diğer Sağlık haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/saglik/

ETİKETLER: LGBT, Muhafazakar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.